TIOR

Casa ta prin ochii unui designer de interior (I)

Invidiem specialiștii în home design pentru puterea lor de transformare a unei camere simple în ceva spectaculos. Este vorba și de talent, asigurat din spate de studii în domeniu și multă muncă. Ne dorim să putem amenaja și noi casa cu atât de multă ușurință. Până una alta, am putea încerca să ne uităm la propria locuință prin ochii unui designer.


Dacă ești la curent cu noile tendințe în home design, răsfoiești reviste de specialitate sau urmărești blogul de amenajări interioare al portalului DezvoltatorImobiliar.ro ai șanse destul de mari să afli cum gândește un designer de interior.


Iată ce este bine să faci pentru a urma pașii de amenajare a locuinței ca un expert:


Stabilește ceea ce vrei să faci


În fața unui proiect de home design trebuie să faci o analiză a oportunităților ce ți le oferă spațiul, dar mai ales o analiză a bugetului. Trebuie să recunoaștem că cel din urmă aspect menționat este, în majoritatea cazurilor, cel dintâi. Bineînțeles că poți porni de la câteva întrebări ajutătoare. Îți dorești o renovare completă sau doar câteva mici modificări? Cum ai vrea să funcționeze spațiul și ce atmosferă să emane? Ce schemă cromatică ai dori să urmărești?


Privește în jur cu alți ochi


Obișnuit cu ambientul casei tale, îți va fi greu la început, dar necesar ulterior să privești cu alți ochi și îndeaproape fiecare cameră. Acest lucru te va ajuta să găsești o poziționare mai bună a obiectelor pe care le folosești cu preponderență, să creezi un spațiu estetic, dar funcțional și ușor de utilizat. Experiențele din trecut te vor ajuta să descoperi necesitățile din prezent ce vor determina un decor așa cum îți dorești și ai nevoie.


Atenție la confort


În amenajarea locuinței este de la sine înțeles că accentul principal cade pe sentimentul de „acasă” pe care îl vei regăsi la tot pasul. De aceea, confortul merge mână în mână cu funcționalitatea spațiului pentru creearea unui decor special pentru tine și familia ta. Ia în considerare stilul de viață pentru a descoperi noi necesități și spații ce ar trebui îmbunătățite în fiecare cameră. Unde vei alege să amenajezi biroul? În camera de zi sau dormitor? Zona de servit masa va fi în bucătărie sau living?


Inspirația este cheia


Întotdeauna o sursă bună de inspirație va asigura drumul către o amenajare interioară de succes. Asigură o stare de spirit care îți dorești să se regăsească în noua ta casă și fă tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Urmărește articolele noastre despre amenajările interioare și rămâi conectat la inspirație și creativitate.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI