TIOR

Casa ta iti urează Craciun fericit!

În seara de Crăciun, toată casa trebuie să arate ireproşabil şi, în acelaşi timp, relaxant şi primitor. Cum ornezi locuinţa de Crăciun? Chiar dacă majoritatea ornamentelor au fost puse la punct de ieri, întotdeauna mai este loc pentru câteva retuşuri, nu-i aşa? Tot astăzi poţi să înnoieşti orice ţi-a adus Moşul azi-noapte şi, dacă sunt decoraţiuni sau obiecte ce pot servi ca decoraţiuni la un moment dat (sau din care să improvizezi unele) este chiar lucrul potrivit de făcut.
 
Şoseţele înşirate
 
Înşiră-ţi şosetele, dar nu pe cele purtate şi nu pe oriunde. Poate că vei pune la cale o sesiune de handmade, poate că te vei mulţumi să mergi la cumpărături, important este să găseşti decoraţiunile potrivite (cromatic şi din punctul de vedere al dimensiunilor). 
 
Nici măcar nu mai contează că decoraţiunile în formă de şosete gigantice nu sunt specifice româneşti: dacă ai depăşit momentul în care colindătorilor le împarţi mere şi nuci (aşa cum se face la români), poţi împrumuta şi câteva decoraţiuni de la americani. Poţi ascunde în ele şi câteva dulciuri sau câteva plante decorative. 
 
Ai scări? Împodobeşte-le! 
 
Aşa cum ai aşezat deja coroniţa de brad pe uşa de la intrare, tot aşa trebuie împodobită şi balustrada scărilor: crengi de brad, ghirlande luminoase şi, eventual, câteva mici ornamente (poate chiar din cele handmade). 
 
Dacă balustrada este absentă, poţi orna scările cu lumânări mici, cu panglici colorate şi cu autocolant cu mesaje simpatice pe latura verticală a acestora. 
 
Masa să fie pregătită pentru oaspeţi! 
 
Chiar dacă nu aştepţi oaspeţi sau chiar dacă nu ştii când urmează să ajungă (aminteşte-ţi că suntem în România, la noi încă se practică vizitele spontane) sau chiar numai de dragul de a vedea casa pregătită pentru primirea unor suflete dragi, amenajează-ţi masa: aşază faţa de masă preferată, pune şi husele scaunelor sau pernuţele decorative la locul lor, pregăteşte vesela cea bună şi aşaz-o, împreună cu tacâmurile, în dreptul fiecărui scaun. 
 
Nu uita nici de bileţelele pe care să completezi numele fiecărui mesean, nici de paharele în jurul cărora să împleteşti crenguţe mici de brad. Din mijlocul mesei nu poate lipsi aranjamentul floral despre care am vorbit. 
 
Rame cu mesaj... pentru tine 
 
Nu este necesar să înţeleagă toată lumea mesajele pe care ţi le înrămezi. De aceea, pentru Crăciun, poţi înrăma manuscrisul despre teoria relativităţii, cel mai drag mesaj de dragoste scris în Codul Morse sau, de ce nu, partiturile pentru opera clasică preferată... 
 
Chiar dacă pare timpul pierdut pentru astfel de decoraţiuni, nu te gândi la acest lucru: Crăciunul vine în fiecare an şi în fiecare an ai nevoie de ornamente deosebite! 
 
Împodobeşte totul! 
 
„Împodobeşte, mamă, bradul“, dar bradul nu este singurul lucru de împodobit pentru Crăciun! Înveleşte ghivecele cu plante de interior în autocolant în culori vesele, crează câteva aranjamente florale în care să amesteci crengi de brad, colorează câteva conuri cu spray auriu sau argintiu şi aşează-le cu grijă pe rafturile bibliotecii, alături de cărţi, pe pervaz, într-un coşuleţ împletit de pe masă sau oriunde în altă parte ţi se pare ţie că îşi găsesc locul. 
 
Sursa foto: houzz.com 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI