TIOR

Casa perfecta pentru persoanele senine: eleganta si confort

Am discutat într-un articol despre împletirea eleganţei cu spiritul jucăuş. În acest articol, vom descrie cum poţi îmbina eleganţa şi confortul pentru o casă perfectă.

 

Puţin mai multă lumină

 

Lumina propagată din corpurile de iluminat potrivite (mai multe despre corpurile de iluminat vei găsi într-un alt articol de-al nostru) va oferi oricărei încăperi un aer distins. De exemplu, lumina de neon este, de cele mai multe ori, obositoare. Totuşi, dacă îl aşezi pe un perete galben şi îi creezi un soi de abajur care să reflecte lumina în sus, ar putea crea o atmosferă caldă şi plăcută.

 

Alege cu grijă perdelele şi corpurile de iluminat, aşa încât lumina naturală care pătrunde în locuinţa ta să fie diafană şi plăcută şi, de fiecare dată, suficientă pentru activităţile tale de zi cu zi.

 

Culori mai deschise

 

Culorile închise dau un aer prea serios încăperilor, nu-i aşa? Nu zice nimeni că nu-s frumoase sau că nu sunt elegante, însă dacă alegi accesoriile nepotrivite, poţi transforma o încăpere într-o cameră foarte morocănoasă cu uşurinţă.

 

Prin urmare, poate cel mai bun lucru de făcut ar fi să alegi culori neutre şi pasteluri pentru amenajarea unei locuinţe care să fie elegante, dar şi primitoare în acelaşi timp.

 

Mobilier simplu şi stilat

 

Nu spune nimeni că trebuie să alegi stilul minimalist pentru amenajarea locuinţei pentru ca aceasta să fie elegantă. Nicidecum, însă ar fi indicat să nu alegi nici foarte multe brizbrizuri, pentru că o locuinţa supraaglomerată de ornamente poate (chiar şi prea multe imprimeuri, chiar şi prea multe decoraţiuni sau prea multe culori) arăta kitschos.

 

Alege mobilier simplu, cu lucrătura cât mai lipsită de ornamente şi în culori cât mai deschise.

 

Decoraţiuni după suflet

 

Nu trebuie nici să renunţi la orice ornament. Şi acest lucru ar fi greşit, căci sufletul fiecăruia şi personalităţile noastre, atât de diferite pe cât sunt ele, au nevoie de mărci ale ego-ului care să le înconjoare.

 

Alege câteva decoraţiuni nu prea complexe care să spună povestiri despre tine şi cei dragi: tablouri (picturi, desene sau fotografii), veioze, sculpturi, vaze sau orice alt tip de obiect îţi doreşti. Cel mai bine ar fi să îţi creezi propriile decoraţiuni: personalizează un ghiveci sau creează un nou tip de ornament pentru pereţi.

 

Confortabil, dar chic

 

"Confortabil" nu trebuie să fie antonimul lui "chic": finisaje lucrate cu atenţie, cu forme unduitoare sau, poate, colţuroase. Obiecte care arată bine, dar pe care trebuie să le încerci înainte de a le achiziţiona – pot fi vintage, minimaliste sau futuriste, nici măcar acest lucru nu contează.

 

Trebuie să îţi placă ţie cum arată, să se potrivească definiţiei tale de "elegant" şi să se potrivească celorlalte aranjamente puse la punct pentru fiecare cameră.

 

Întotdeauna câte ceva proaspăt

 

În bucătărie, o fructieră cu gustări proaspete şi sănătoase, în living şi în dormitor, câte o vază cu flori naturale şi pline de energie, iar în baie, un ghiveci cu un cactus sau o orhidee – iată numai câteva idei de ornamente proaspete pentru fiecare încăpere.

 

Le poţi schimba între ele sau poţi să îţi pui în valoare creativitate şi să găseşti o altă reţetă pentru prospeţime. Important este să ai întotdeauna în fiecare cameră ceva proaspăt.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI