TIOR

Casa pentru oameni sanatosi

Casa ta trebuie să fie locul unde te simţi în siguranţă şi fizic, şi spiritual, şi moral. Despre măsurile pe care trebuie să le iei în acest sens îţi povestim de îndată...

 

Măreşte fluxul interior – exterior.

 

Ţine cât de mult posibil ferestrele deschise, aşa încât aerul şi energiile să circule cât mai bine. Îmbrăţişează natura cu tot ce îţi aduce ea.

 

Mai ales în timpul anotimpurilor cu temperaturi plăcute, este ideal să încurajezi ieşitul din casă şi petrecerea timpului în grădină sau pe balcon.

 

Alege un birou cât mai înalt.

 

Statul în şezut pentru perioade lungi are efecte negative asupra mai multor organe: începând cu aparatul digestiv şi continuând cu cel excretor, dar şi muşchii şi coloana, sunt afectate de statul în şezut sau adoptarea unei poziţii incorecte.

 

Dacă alegi un birou mai înalt, poziţia corpului va fi aproape erectă şi atunci se diminuează riscurile cărora te supui în timpul lucrului şi vei arde şi mai multe calorii.

 

Nu opta pentru un frigider gigantic.

 

Frigiderele mari cer a fi umplute, iar frigiderele umplute cer a fi golite, chiar dacă organismul tău nu poate consuma tot ceea ce îl faci tu să îndure. Frigiderele mai mici te ajută să consumi numai atât cât este necesar şi să ai mereu alimente proaspete pentru a te alimenta.

 

Amenajează un loc plăcut pentru mesele în familie.

 

Ce poate fi mai plăcut decât să iei masa alături decât cei din familie? Amenajează în bucătărie sau în living (dacă nu dispuneţi de un spaţiu care să devină dining) un spaţiu în care să luaţi mereu masa împreună: o măsuţă nici prea mare, nici prea mică, ci numai potrivită pentru familia ta, câte un scăunel pentru fiecare membru şi o vază cu flori proaspete sau aranjamente florale sau un ghiveci în mijlocul mesei.

 

Creşte propria grădină cu plante aromatice în interior.

 

Nici măcar nu ai nevoie de o grădină adevărată – este de ajuns să aşezi la fereastră o jardinieră sau să improvizezi una verticală pentru unul dintre pereţii din bucătărie, aşa cum vezi în galeria foto pregătită. Aici poţi planta orice plante aromatice îţi doreşti, nici măcar nu contează că se învecinează.

 

Ţine gustările sănătoase la îndemână.

 

Ţine borcănele transparente de diferite dimensiuni la îndemână şi pune în ele gustări sănătoase: fructe deshidratate, seminţe, alune, migdale şi aşa mai departe.

 

Alege un stil simplu pentru amenajarea dormitorului.

 

În dormitor, decorul trebuie să fie cât mai simplu, aşa încât să îţi poţi limpezi gândurile şi să te poţi odihni. În special peretele din faţa patului trebuie să fie cât de simplu se poate, iar dacă acesta este plin cu mobilier, atunci acesta trebuie să fie, la rândul său, cât mai simplu.

 

Amenajează un loc pentru exerciţii fizice.

 

Exerciţiile fizice sunt un ajutor de nădejde pentru un trup sănătos, dar şi pentru o minte care funcţionează mai bine. Dacă nu ai loc pentru amenajarea unei săli de sport, atunci păstrează în living sau în dormitor puţin spaţiu în care să poţi face măcar câteva abdomene, câteva flotări, genuflexiuni şi stretching – şi nu uita de încălzire!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI