TIOR

Casa inspirata din cultura japoneza - partea I

O simplitate pașnică ce înconjoară casa. Da, ai recunoscut stilul japonez ce și-a găsit locul perfect în amenajarea locuinței. Tradițiile japoneze în arhitectură și home design aplicate în living, dormitor, baie, cât și în alte încăperi creează sentimente de relaxare și liniște.


Potrivită unui stil de viață ordonat și curat, cultura japonează aduce echilibru în casă. Iată cum poți obține un ambient armonios, urmând sfaturile de mai jos:


Elemente ale naturii: plante


Cultura japoneză are la bază iubirea și respectul față de natură. Nu există mod mai bun de a menține o strânsă legătură cu lumea naturală, decât de a aduce elementele naturii în casă. Astfel, va exista o conexiune permanentă între interior și exterior. Bonsaiul și bambusul sunt plante tradiționale japoneze. Pentru o apropiere cât mai autentică de stilul japonez, optează pentru o plantă clasică, păstrând-o simplă și naturală.


Elemente ale naturii: apa


Sunetele apei sunt asociate cu elementele ce caracterizează stilul japonez. Au efect calmant și, asemenea plantelor, sunt nelipsite din locuinințele inspirate de cultura japoneză. Amenajarea unei băi Zen va conduce la un design atractiv, dar și la un trend al relaxării prin proceduri meditative. Trannsformă-ți baia într-o evadare liniștitoare, în care lemnul și iluminatul natural predomină. Un spa chiar la tine acasă.


Uși culisante


Astfel de uși culisante, cu specific japonez, susțin economia de spațiu. În plus, designul cu hârtie translucidă alături de cadre de lemn ne duce cu gândul la autenticitatea stilului. Pe de altă parte, există și variante cu panouri de sticlă în interiorul unui grilaj de lemn. Rămâne la alegerea ta care dintre cele două variante vei alege.


Uniune cu natura


Cea mai utilă variantă de a intra în armonie cu natura este adăugarea elementelor din lemn natural în camerele pentru care ai optat să introduci stilul japonez. Poți recunoaște acest stil de amenajare interioară mai ales datorită faptului că elementele din lemn se regăsesc de-a lungul caselor din Japonia. Printre tipurile de lemn cel mai des utilizate se numără arțarul pentru mobilier, uși, pereți și bambusul pentru decorațiuni.


Hol japonez


Pentru că stilul japonez presupune ordine în amenajarea locuinței, poți opta pentru un hol decorat simplu, la linie. Zona în care este depozitată încălțămintea nu trebuie să îi sperie prin dezordine pe cei care intră în casă. Alege un raft pentru stocarea pantofilor, care prezintă un design simplist din lemn. În încercarea de a imita acest model japonez, specialiștii în home design sugerează linii drepte, curate, chiar dacă păstrarea holulul ordonat este cea mai mare provocare.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI