TIOR

Casa ideala se construieste pas cu pas

O locuinţă nu se poate amenaja de la A la Z din prima... poate doar dacă eşti designer de interioare sau angajezi unul. Un cămin normal pentru o familie normală se construieşte şi se decorează pas cu pas. Poate casa o cumperi gata construită, dar căminul nu va fi în aceeaşi stare, căci un cămin are nevoie de amprente personale, de atmosferă, de suflu, de energie... aceste lucruri se construiesc în timp şi fără să faci tu ceva anume. În schimb, poţi decora pas cu pas pentru a ajuta la personalizarea căminului tău. În final, nimănui nu îi place să trăiască într-un spaţiu fără personalitate.

 

Spaţii de şezut şi spaţii de odihnă

 

Întâi şi întâi va trebui să te asiguri că există şi sunt funcţionale vasele de toaletă şi chiuvetele. Următorul cel mai important pas este asigurarea unui spaţiu de odihnă pentru fiecare membru al familiei. De obicei, spaţiile de odihnă se confundă cu dormitoarele şi nu este nimic greşit aici.

 

În fiecare locuinţă amenajată pentru o familie ar trebui să existe minimum două dormitoare: un dormitor al părinţilor şi un dormitor al copiilor. Dacă există câte un dormitor pentru fiecare dintre copii, este cu atât mai bine.

 

În afară de dormitoare, trebuie să amenajezi şi mici zone unde să se strângă toată familia pentru şedinţe, jocuri şi alte astfel de activităţi relaxante pentru familie. Pentru aceasta, vei avea nevoie de canapele, fotolii şi banchete aşezate strategic. Te poţi inspira mai bine din imaginile din galerie ori, de vrei, poţi consulta informaţiile din celelalte articole despre amenajările pentru familii pe care le vei găsi aici.

 

Spaţii de depozitare şi mobilier cu utilitate multiplă

 

Cu cât o familie are mai mulţi membri, cu atât va trebui ca locuinţa familiei să aibă mai multe spaţii de depozitare, mai eficiente, mai bine gândite, cu mai multe întrebuinţări. În prima imagine, de exemplu, vei vedea acel cufăr din mijlocul camerei: cufărul va folosi şi drept suvenir al vremurilor trecute, şi ca măsuţă de cafea, şi ca spaţiu de depozitare. Dacă îl şi compartimentezi în interior cu nişte scândurici sau cu ajutorul unui sistem de cartoane, pentru a eficientiza spaţiul interior, pentru a face loc pentru mai multe obiecte şi pentru a asigura o ordine anume a acestora, ar fi chiar şi mai bine!

 

Fiecare cu locul lui

 

Fiecare membru al familiei are nevoie şi de un loc numai al său. De exemplu, la masa din bucătărie trebuie să fie un număr de scaune egal cu numărul locuitorilor casei. Iar acestea trebuie să se afle în permanenţă aici. Iar în zonele pentru familie (cum ar fi livingul) trebuie să te asiguri că este loc pentru toată lumea.

 

Definirea confortului şi vânătoarea interminabilă

 

Următorul punct foarte important este definirea confortului şi asigurarea facilităţilor necesare pentru fiecare dintre voi. De exemplu, dacă ai copii, ar fi bine să ţii la îndemână un taburet micuţ pe care să se urce pentru a putea să se spele pe mânuţe sau pe dinţi singurei. Dacă ai ales dulapuri înalte până la tavan, s-ar putea să ai nevoie de o scară mobilă, iar despre aceasta din urmă poţi citi mai multe aici.

 

Vânătoarea interminabilă se referă la faptul că de fiecare dată când vei pleca la cumpărături (pentru tine sau pentru altcineva) vei găsi câte un obiect pe care îl vei considera util locuinţei tale: "Uite, tabloul acela s-ar potrivi în bucătărie!", "Ar merge o măsuţă dintr-asta extensibilă şi la noi!", "Mi-ar plăcea să schimbăm perdelele şi să punem dintr-astea!" şi aşa mai departe. Nu te teme şi nu te îndoi. Ni se întâmplă tuturor.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI