TIOR

Casa de vacanta de la tara

Nu toată lumea are o casă de vacanţă şi nu toată lumea o are la ţară. De altfel, sunt mulţi care nici nu vor un aspect rustic pentru locuinţa lor. De aceea, vom discuta despre un concept foarte întâlnit în Occident: "farmhouse", o locuinţă amenajată într-un stil foarte relaxat, cu elemente chic, dar şi cu elemente elegante, perfect pentru casa de vacanţă de la ţară. 

 

Cuverturi moderne cu imprimeuri geometrice

 

Pereţii sau podelele pot avea un aspect uşor rustic sau un aspect nefinisat, însă patul trebuie să fie întotdeauna confortabil şi primitor. Dacă arată şi puţin haios este şi mai bine!

 

Optează pentru cuverturi moderne, cu texturi plăcute la atingere şi cu modele nu prea complicate, cu o paletă de culori după propriul gust şi, poate, cu imprimeuri geometrice, care să ofere o anumită identitate camerei în care este patul.

 

Aşternuturile trebuie şi ele să fie speciale (cele mai recomandate sunt cele din bumbac), la fel ca orice altă textilă din locuinţa ta; ia în considerare şi inul, şi ţesăturile mai dure pentru diferite accesorii (sacii din iută pot fi transformaţi cu uşurinţă într-o husă originală pentru canapeaua de pe hol sau pentru bancheta de pe balcon.

 

Decoraţiuni de inspiraţie rurală

 

Decoraţiunile de inspiraţie rurală dau un aer personal şi primitor locurilor unde sunt aşezate, chiar şi la muzeu te poţi simţi ca acasă. Din acest punct de vedere, trebuie să te orientezi după modele, texturi, materiale folosite şi motive utilizate în design.

 

Piese de mic mobilier în stil rustic sau industrial

 

Vei vedea în fiecare dintre imaginile din galeria foto câte un obiect rustic (un ştergar, o farfurie decorativă, un obiect de decor lucrat în lemn sau în argilă) sau câte un obiect specific stilului industrial care să completeze decorul. Aceste obiecte pot fi simple decoraţiuni sau piese de mic mobilier ( o noptieră, un scăunel, o lădiţă de depozitare etc).

 

Obiecte vintage

 

Am fi crezut că te-am convins deja că obiectele vintage au un aer personal şi că nu pot lipsi din nicio locuinţă. De exemplu, un fotoliu vechi din piele sau un fotoliu din cele ce au şine şi te leagănă ar fi bine venit şi în locuinţa de zi cu zi, dar şi în casa de vacanţă de la ţară, unde trebuie să te simţi în largul tău, chiar dacă nu vii decât câte un weekend în vizită sau câteva săptămâni într-un an întreg.

 

Paturi cu tăblie sau cu grilaj

 

Şi paturile cu tăblie, şi cele cu grilaj se potrivesc criteriilor discutate până acum: au şi un aer vintage, pot fi rustice sau cu grilaje, dar fără să fie mai puţin confortabile, şi, cu păturile, pernele şi cuverturile potrivite, sunt chiar mai simpatice decât un pat simplu.

 

Sugestii pentru amenajarea casei de vacanţă mai găseşti şi aici

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI