TIOR

Casa cu pisici vesele

Dacă iei toate măsurile necesare, casa în care ai mai mult de o pisică poate fi cunoscută drept "casa cu pisici vesele". Am mai scris despre amenajări interioare pentru pisici aici, dar, pentru că sunt destul de populare în casele românilor, ne-am hotărât că un articol în plus nu ar strica. Promitem că în curând vom dedica un articol și amenajărilor interioare pentru căței fericiți.

 

Tavane cu "accesorii"

 

Cu cât tavanele locuinței tale sunt mai înalte, cu atât mai bine: vei avea loc să fixezi câteva grinzi pe care să se plimbe pisica sau pisicile ce locuiesc împreună cu tine.

 

De jur împrejurul camerei să construiești o nișă în care să așezi câte un ghiveci greu (pe care să nu ți-l poată dărâma în cap și în care, eventual, să plantezi iarba mâței sau grâu pe care să îl mănânce pisicile) și, din loc în loc, câte o pernuță pe care felinele tale preferate să își poată face somnul de voie fără a te deranja prin casă.

 

Scări diagonale

 

Ai nevoie doar de câteva scări mărunte. Le poți construi continue, de-a lungul unui perete până la un punct de acces către grinzi, sau le poți construi sporadic, astfel încât pisica să sară de pe o poliță pe o alta și să-și improvizeze mereu un alt joc.

 

Poți crea și punți între camere sau între pereții opuși folosind scânduri, plasă sau frânghii groase, însă acest lucru depinde foarte mult de stilul pe care îl adopți atunci când te ocupi de amenajările interioare – cele pentru oameni sunt prioritate.

 

Casa din "copac"

 

În cazul în care până acum nu ai înțeles că pisicilor le place să umble pe sus chiar dacă nu au aripi, deși ne îndoim, să știi că pisicilor chiar le place să petreacă timpul la înălțime. Acest lucru le alimentează încrederea în sine și le ajută să devină mai docile și mai sociabile – nu mai au niciun motiv să se simtă amenințate și, atunci, vor fi mai prietenoase și mai active într-un fel pozitiv.

 

Și ce te faci cu bucătăria?

 

Ideal ar fi ca pisicile tale să aibă peste tot grinzi pe care să meargă, astfel încât să stea cât mai puțin la sol și, mai ales în cazul în care ai pisici răutăcioase, să aibă cât mai rar acces la gleznele tale sau ale vizitatorilor tăi. Totuși, în bucătărie nu le poți lăsa să umble în toată splendoarea lor pe bârne, pentru că pisicile, cum bine știm cu toții, lasă o tonă de păr – este ultimul ingredient pe care ai vrea să îl vezi prin mâncare.

 

Prin urmare, ar fi recomandat să instalezi, în locul polițelor pe care le vei utiliza în restul casei, un burlan în care să faci mai multe găuri, pentru o aerisire corespunzătoare și pentru ca pisica ta să poată scoată capul din când în când pentru a te anunța unde este și pentru a cerceta spațiul și dacă ai lăsat-o singură ori ba.

 

Pseudo-acvariu – locul perfect pentru joacă

 

Într-un colț al casei, crează o mini grădină botanică și agață din tavan diferite jucării, prinse cu fir de naylon transparent: peștișori sau păsări colorate. Spiritul de vânător al pisicii trebuie întreținut, iar energia consumată, pentru ca în "timpul liber" să poată fi un animal de companie plăcut și iubitor.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI