TIOR

Casa cu accente citrice

Foarte multe case au un aer monoton şi plicticos. Cum faci o locuinţă să învie? Îi modifici măcar puţin aspectul, accesoriile!

 

Putem face oricând comparaţie între un om cu un costum bej şi pantofi maronii şi o casă decorată numai în astfel de nuanţe neutre şi un alt om, cu acelaşi costum şi aceiaşi pantofi, dar cu o pălărie verde şi o geantă asortată şi o locuinţă compartimentată şi amenajată că cea pomenită mai sus (totul într-un ton neutru), dar cu o husă roşie pe un fotoliu, o lampă oranj alături şi alte astfel de accente colorate în fiecare cameră.

 

Concluzia este simplă: când un decor sau o ţinută (a unui om, a unui produs sau a unei case) îţi par plictisitoare, este nevoie de ceva în plus – de accesorii! Aceste accesorii pot fi din materiale pretenţioase (aurii, argintii sau alte materiale cu aspect scump) sau din materiale simple şi colorate în nuanţe vii. Astăzi alegem accentele colorate în nuanţe de citrice, cu preferinţă pentru galben lămâie.

 

Începe de unde este mai simplu.

 

Ai o bucătărie simplă şi albă? Cu siguranţă arată foarte bine şi aşa... dar, după o vreme, parcă îi lipseşte ceva, nu? Nu este nevoie de investiţii enorme pentru a înlocui faianţe şi gresii şi electrocasnice, ci înlocuieşte numai scaunele albe sau incolore cu unele colorate. Desigur, 4 scaune galben-lămâie nu ar arăta bine într-o bucătărie albă, aşa că vei lua numai 2 scaune galbene, unul portocaliu şi unul verde. Iaca! Nu e mai simpatic aşa?

 

În plus, poţi adăuga şi ceva decoraţiuni mărunte şi colorate: un suport pentru cuţite portocaliu, un cactus mic într-un ghiveci galben şi aşa mai departe.

 

Continuă în restul casei.

 

Dacă întreaga locuinţă a fost amenajată într-un stil mult prea cuminte şi care nu ţi se potriveşte sau te plictiseşte după o vreme, este timpul să modifici şi prin restul casei câte ceva. Foloseşte-te de accesorii precum covoare, perdele şi corpuri de iluminat, dacă nu cumva şi de ornamente ca pernuţele decorative, figurine, tablouri şi aşa mai departe. Încearcă să păstezi, totuşi, o unitate cromatică.

 

De exemplu, în imaginile din galeria foto vei vedea că, în living, şi covorul, şi veioza, reunesc toate culorile din cameră, delimitând zona de dining (sau de studiu) de zona de şedere şi creând o unitate cromatică în camera decorată astfel.

 

Creează şi contrast.

 

Dacă alegi galbenul, nu te opri la o singură nuanţă de galben. Oferă-i balans cu diferite nuanţe de galben, putând ajunge chiar şi la nuanţe de oranj sau de verde-avocado.

 

De altfel, contrastul este întotdeauna binevenit. Dacă analizezi puţin imaginile din galeria foto, vei vedea că peste tot există şi un strop de albastru, de indigo sau chiar de violet (culoarea complementară a galbenului). Constrastele dau bine!

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI