Casa ca un hotel

23-07-2014 / Blog amenajari locuinte

Pentru mulţi, locuinţa trebuie să fie confortabilă. Alţii, însă, şi-ar dori un apartament sau o casă cât mai luxoase şi mai elegante, ca un hotel de lux. Sigur, să locuieşti într-un hotel cu destul de multe stele s-ar dovedi mai scump decât dacă ai cumpăra o locuinţă numai a ta. Aşadar, cumpără-ţi o casă şi transform-o într-un cămin care să pară a fi un apartament luxos dintr-un hotel şi mai luxos.

 

Trebuie un dormitor mare şi un pat masiv.

 

Hotelurile (în special cele de lux) sunt caracterizate de astfel de dormitoare: camere spaţioase care dau impresia că ar putea găzdui şi o navă spaţială şi în care se află un pat mare şi încăpător, cu aşternuturi de calitate. Alege camera cea mai spaţioasă din casă pentru a o transforma în dormitor, iar următorii paşi vor veni de la sine.

 

Ai nevoie şi de o baie ca un mini spa.

 

Desigur, dacă mergi într-un hotel de lux, băile vor arăta ireproşabil. Poate nu au toate jacuzzi, dar cu siguranţă ai nevoie de finisaje de calitate, simple şi elegante şi de o cadă la fel de elegantă şi de bun gust. Restul băii va trebui să conţină, de asemenea, elemente pe care le întâlneşti la hotel: instalaţii de calitate, baterii care să fie şi bune şi lucrate frumos, suporturi inedite pentru prosoape, un coş de rufe special (poate fi şi din împletituri, dar îmbracă-l într-o husă dintr-un material bun cu imprimeu frumos şi discret).

 

Amenajează frumos şi holul de la intrare.

 

Ca de obicei, felul în care te întâmpină casa ta va spune totul despre ceea ce urmează. Pentru alegerea elementelor potrivite poţi citi articolele anterioare despre holul de la intrare, iar pentru a putea găsi elemente necesare pentru ca locuinţa ta să semene cu un hotel de lux, vei avea nevoie de o banchetă şi de corpuri de iluminat cu lumină diafană. Cu puţină imaginaţie, cu mult bun gust şi în urma unei documentări potrivite, vei face faţă cu brio acestei provocări.

 

Draperiile trebuie să fie alese cu grijă.

 

Draperiile trebuie să se asorteze perfect cu restul camerei şi să fie din cele mai groase. Alege cu grijă imprimeul, mai ales pentru draperiile din dormitor.

 

Corpurile de iluminat trebuie să fie voluminoase.

 

Ai observat probabil că majoritatea hotelurilor au candelabre pentru iluminatul general, dar întotdeauna sunt aprinse şi câteva veioze sau aplice. Alege şi tu corpuri de iluminat voluminoase şi cu un aspect plăcut, potrivit camerei şi gusturilor tale.

 

Ornamentele proaspete nu trebuie să lipsească.

 

În fiecare cameră (chiar şi în baie, chiar şi pe hol), trebuie să existe ornamente proaspete: un bol cu fructe proaspete pe hol, un ghiveci cu un bambus natural în baie, o vază cu un buchet frumos de flori proaspete în dormitor, de exemplu. Le poţi mixa cum vrei tu.

 

Ar fi bine să ai amenajat şi un spaţiu de recreere.

 

De obicei, în hoteluri există o zonă pentru recreere, un colţ pentru lecturi suplimentare, un colţ pentru o gustare de după-amiază, un locşor pentru jocuri precum biliard sau jocuri de noroc... Alege ce ţi se potriveşte!

 

Sursa foto: freshome.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.