TIOR

Casa ca o gradina

Amenajarea casei ca o grădină este o variantă bună pentru cei cărora le place să crească diferite plante, dar nu au balcon sau curte. În acest caz, una dintre camerele locuinţei tale va fi transformată într-un soi de grădină, însă numai una dintre camere: aminteşte-ţi că este recomandat ca în dormitoare să nu ţii ghivece cu plante naturale, căci acestea produc dioxid de carbon în timpul nopţii.

 

Înainte să amenajezi o astfel de cameră sau o astfel de locuinţă, asigură-te că nimeni din familia ta nu are fobii de păianjeni sau greieri, căci existăposibilitatea ca aceştia să vină la pachet cu vegetaţia pe care o vei creşte şi cu pământul în care aceasta creşte.

 

Mobilier de grădină

 

Fiind o zonă amenajată în interiorul locuinţei tale, grădina ta improvizată trebuie să fie şi practică, nu poate fi o simplă grădină botanică. Cel mai probabil este ca aceasta să fie amenajată într-o parte a livingului sau într-o cameră "bonus" (pe care nu o foloseşti pentru altceva). 

 

În zona grădinii tale improvizate va trebui să alegi mobilier de grădină: o masă şi scaune din metal sau din lemn, iar pe scaune vei aşeza pernuţe detaşabile, colorate, care să fie potrivite şi pentru interior (ai putea să le asortezi cu piesele de mobilier din restul camerei), şi pentru exterior.

 

Impresia de spaţiu deschis

 

Creează impresia de spaţiu deschis atunci când amenajezi grădina interioară. Acest lucru îl vei face prin lăsarea luminii naturale să pătrundă cât mai uşor în cameră (perdelele să fie dintre cele mai subţiri) şi prin înmulţirea ferestrelor: pe fiecare perete aşază câte o oglindă a cărei ramă să semene cu tocul unei ferestre. Priveşte, de exemplu, oglinda din prima imagine din galeria foto de mai sus.

 

Vegetaţie de tot felul

 

Desigur că, dacă este la tine acasă, nu vei alege decât plante care îţi plac şi, pentru că încerci să imiţi o grădină adevărată, ar fi ideal să combini cât mai multe tipuri de plante, aşa cum ai face într-un spaţiu deschis. De asemenea, ia în considerare plantarea de plante agăţătoare, care, prinzându-se de suporţii din lemn, vor crea impresia că ai copăcei în casă.

 

Unelte de grădinărit la vedere

 

Pentru decorarea pereţilor, alege fie decoraţiuni lucrate manual din nuieluşe şi paie împletite, fie unelte de grădinărit, aşa cum poţi vedea în ultima imagine din galeria foto. Pentru a completa aspectul grădinii improvizate, poţi folosi ghivece din acelea mari de ceramică pentru a planta lămâi sau alţi copaci nu prea voluminoşi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI