TIOR

Casa buna se cunoaste de la intrare

Chiar aşa cum zice titlul: casa bună se cunoaşte de la intrare. Atmosfera dintr-o casă trebuie să o construieşti încă din holul de la intrare, pentru a putea să imprimi un aer cursiv şi armonios întregii locuinţe. Despre amenajarea holului de la intrare am mai discutat şi aici, dacă îţi doreşti chiar mai multe sugestii pentru amenajarea acestui spaţiu esenţial oricărei locuinţe. Până una, alta... uite şi aici câteva idei pentru amenajarea holului.

 

Galerie foto

 

Poate nu îţi place ca încăperile din locuinţa ta să fie prea aglomerate, prin urmare vei evita decoraţiunile mărunte de tipul ramelor foto. Iar dacă e aşa... nu cumva ţi-ar plăcea ca atunci când ajungi acasă să te întâmpine chipurile zâmbitoare ale celor dragi? Poate vei alege chiar şi rame colorate, pentru un plus de energie!

 

Lumea oglinzilor

 

Dacă ideea expunerii fotografiilor personale nu îţi place sau dacă ţi se pare în continuare că nu ar face decât să îţi aglomereze spaţiul, poate ar fi bine să alegi mai multe oglinzi în locul ramelor cu fotografii. Doar ştii şi din articolele mai vechi, ca cel de aici, că oglinzile au darul aproape magic de a răsfrânge lumina şi de a face orice spaţiu să pară mai larg.

 

Decât în picioare, mai bine aşezat

 

Înainte să pleci de acasă, nu-i mai bine să te aşezi când te încalţi decât să stai în poziţie ghemuit pentru a-ţi lega şireturile? Şi nu-i aşa că, atunci când vii de la cumpărături sau după un program lung de lucru nu îţi doreşti decât să te prăbuşeşti imediat ce ai intrat pe uşă? Atunci (şi dacă spaţiul îţi permite) ai nevoie de o banchetă simpatică şi comodă în holul de la intrare. Este simplu!

 

Impresie de foyer

 

Aici totul depinde de cum este compartimentată locuinţa ta şi de cât spaţiu ai în hol. Dar, cu puţin noroc, chiar ai avea suficien spaţiu pentru a amenaja un "foyer", unde să aşezi o banchetă, o oglindă în care să îţi verifici ţinuta înainte de plecare, o veioză chic, dar şi un corp de iluminat poziţionat central (poate chiar un candelabru, dacă găseşti unul nu prea mare care să se potrivească în acest spaţiu din punct de vedere al modelului şi al culorilor), un fotoliu, un pantofar şi un soldat sau un cuier simplu în care să vă lăsaţi hainele şi accesoriile.

 

Imaginaţie şi creativitate

 

Până la urmă, în funcţie de resursele tale, dar şi de gusturile locuitorilor casei şi de spaţiul disponibil, vei şti tu cum să amenajezi micul spaţiu prin care se pătrunde în locuinţa propriu-zisă! Poţi chiar să combini toate elementele de mai sus sau să decorezi numai cu ajutorul plantelor de interior, dar nu uita ca pe acestea din urmă să le alegi în funcţie de "pretenţiile" lor (grad de luminozitate, condiţii atmosferice, umiditate etc).

 

Sursa foto: houseandgarden.co.uk

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI