TIOR

Casa aerisita fara sa deschizi ferestrele

O bună ventilare a locuinței este foarte importantă pentru sănătatea celor care locuiesc acolo, dar și pentru buna lor dispoziție. Cum faci acest lucru fără să ții tot timpul ferestrele deschise? 

 

Ba, mai mult, este recomandat ca, pentru o aerisire corectă a locuinței, întreaga casă să fie bine izolată, iar tâmplăria perfectă. Este nevoie, de asemenea, de instalarea unor sisteme de ventilație, cărora va trebui să le schimbi filtrele.

 

Este posibil să ai nevoie și de un dezumidificator care să absoarbă umiditatea și să te ajute să eviți mucegaiul și condensul care apar în unele case bine izolate și nu tocmai bine aerisite.
Ventilația mecanică este prietenul tău, mai ales de-a lungul anotimpurilor în care diferența dintre temperatura din casă și cea de afară este foarte mare: un ventilator de perete sau un aparat de aer condiționat se poate dovedi foarte util în asemenea condiții.

 

Un șemineu închis

 

În cazul în care ai respectat pașii de mai sus (perfecta izolare a locuinței și instalarea unor sisteme de ventilație mecanică), este recomandat ca, atunci când optezi pentru un șemineu, să fie unul cu ușiță. Dacă tot ții toate microorganismele departe, atunci este recomandat să ții și fumul și scânteile dincolo de o ușă de protecție: să lași în cameră numai căldura și aspectul plăcut al unui șemineu aprins.

 

O bună izolație a țevilor

 

Știi, probabil, că gazul mută pereți. Iar țevile instalației de apă nu îi mută, dar îi îmbibă de apă și creează alte probleme cu timpul. Prin urmare, cu siguranță îți vei dori să izolezi cât mai bine toate țevile, indiferent de tipul și culoarea lor.

 

Tavan înalt

 

Un tavan înalt întotdeauna va asigura un aer mai proaspăt și o mai bună circulație a aerului din fiecare cameră. Pe lângă faptul că o cameră înaltă are mai mult aer și mai mult spațiu pentru circulația acestuia, oferă și impresia unor camere mai spațioase și mai confortabile.

 

Ventilatoare felurite

 

Știi lustrele acelea cu ventilator inclus? Nu știu despre tine, dar eu le adoram în copilărie, asemeni tuturor personajelor de desene animate. Dacă găsești un model care îți place, poți alege o astfel de lustră și pentru una din încăperile tale, mai ales dacă aceasta are un tavan înalt. Lustrele cu ventilator au, în mod evident, și rol estetic, și rol de ventilație mecanică.

 

Nu uita niciodată de plantele de interior.

 

Plantele de interior sunt prietenii tăi în orice anotimp și în orice încăpere cu excepția dormitorului: evită să lași plantele în ghiveci peste noapte în camera în care dormi deoarece, atunci când plantele dorm, produc dioxid de carbon.

 

Dacă vrei, totuși, ca și dormitorul să arate bine și să fie decorat cu plante de interior, poți opta pentru plante mai mici în ghivece mai mici, pe care să le muți pe timpul nopții într-o altă încăpere.

 

Desigur, cel mai sănătos lucru este aerisirea prin deschiderea zilnică a ferestrelor, însă acest lucru nu este recomandat pentru persoanele cu alergii, cu afecțiuni respiratorii sau cu astm sau pentru copiii foarte sensibili. 

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI