Care este sursa ta de inspiratie in home design?

22-08-2015 / Blog amenajari locuinte

A noastră este natura. În continuare, îți vom prezenta câteva idei pentru amenajarea locuinței. Le-am cules direct din natură și am decorat cu ele casa, așa cum am știut noi mai bine.


Când te-ai bucurat ultima oară de frumusețea unei grădini cu flori? Este minunat cum în natură găsim inspirația de care avem nevoie în decorarea căminului. Simțurile noastre pot fi stimulate de culorile pe care le vedem în jurul nostru, dar și de texturile pe care le simțim.


Anotimpul din camera ta


Fiecare anotimp are doza lui de inspirație. Așa că poți alege unul dintre cele patru (primăvara, vara, toamna, iarna) să-ți fie călăuză în alegerea paletei de culori pentru exercițiul tău de home design.


Vara vine cu galbenul soarelui și verdele grădinilor. Sezonul răcoros al anului, toamna, aduce frunze scoase parcă din paleta de culori. Nuanțele de galben, portocaliu și roșu ne sunt prezentate într-o ordine ademenitoare și numai bună de pus în casă. Pentru cei care cred că iarna inundă cu prea mult alb și gri (pentru zone precum bucătăria sau baia), veselia primăverii poate fi alegerea potrivită pentru casa ta. De la nuanțe îndrăznețe, puternice (albastru, portocaliu, roșu, purpuriu) la nuanțe pastelate, delicate, căminul tău va zâmbi odată cu soarele primăvăratic.


Cum să îți decorezi „natural” pereții


În materie de home design, natura ne poate învăța cum să folosim tonurile unei culori. Dacă te uiți atent la coloritul unei frunze, verdele nu este același dintr-un colț într-altul. Aceste schimbări de nuanță pot îmbunătăți efectul de spațiu pe care îl creează pereții. Un mod „natural” de a-ți decora pereții ar putea fi dat tocmai de inspirația frunzelor copacilor. Te poți juca atât de artistic cu umbrele, încât să îți vopsești pereții mai întunecat în partea de jos și mai deschis în partea de sus. Sau invers, depinde ce efect cromatic ți-ai dori să obții.


Fluturi, munți, inspirație


Nu, în nici un caz natura nu se rezumă doar la tonuri de verde și maro. Într-adevăr, florile și frunzele sunt o inspirație continuă de lumină și culoare. Să ne gândim totuși că și alte elemente din natură pot contribui la un design atractiv pentru amenajarea locuinței. Ce este mai viu colorat și mai îndrăzneț în detalii dacă nu un fluture? Aripile unui fluture, cu ale sale modele creative, pot fi sursa ta de inspirație pentru peretele din bucătărie. Tot pentru bucătărie, îți propunem paleta de culori pe care o regăsim iarna, pe crestele munților. Nu numai culoarea trebuie să o iei în calcul, ci chiar și textura.  


Tu ai încercat până acum să aduci natura în casa ta?


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.