TIOR

Cand vezi rosu in fata ochilor...

Astăzi vom dedica acest prim articol unui detaliu îndrăzneţ de home design: un perete roşu care nu se va potrivi cu orice – cum îl adaptezi decorului? Dacă îţi doreşti un perete roşu (un singur perete roşu) într-o cameră oarecare, poţi să îl vopseşti chiar de la început.

 

Recomandarea generală este să zugrăveşti abia după ce alegi toate piesele de mobilier şi accesoriile pentru fiecare cameră, pentru că este mai uşor să combini pigmenţi pentru a obţine o culoare de var care să se potrivească mobilierului decât să găseşti mobilier şi perdele în culoarea potrivită unor pereţi vopsiţi deja.

 

Să revenim, totuşi, la peretele nostru roşu: cu ce îl potrivim? Dacă ai tras deja cu ochiul în galeria foto, îţi vom descrie şi în câteva cuvinte ce ai văzut acolo.

 

O porţie de neutralitate

 

Totul depinde, până la urmă, de nuanţa de roşu pe care ai ales-o, dar, cu cât aceasta este mai intensă, cu atât este nevoie de mai multe elemente albe, negre şi/sau în culori neutre (bej, crem, maro, cu nuanţele şi tentele lor).

 

Este nevoie de astfel de elemente deoarece roşul este o culoare foarte puternică şi poate induce o stare de disconfort şi anxietate în cazul în care este utilizat în exces în amenajarea unui spaţiu închis.

 

O galerie la tine acasă

 

Un perete roşu poate servi cu uşurinţă pentru crearea unui perete de galerie. Vei umple acest perete cu tot felul de ornamente pentru pereţi: tablouri, oglinzi, decoraţiuni vintage, decoraţiuni handmade, flori uscate şi orice ţi se mai năzare ţie şi ţi se pare că ar arăta bine. Aşa cum scriam şi într-un articol anterior, căminul cuiva este muzeul personal al persoanei, deci poate deveni cu uşurinţă o galerie de artă.

 

Cu un fel de degradé

 

Alătură-i peretelui aceluia roşu un covor bej sau crem, într-o nuanţă care se va regăsi pe ceilalţi pereţi ai camerei "sacrificate" pentru acest experiment. Completează decorul cu mobilier în culori neutre şi decoraţiuni cu imprimeuri în care se regăsesc diferite nuanţe de roşu şi portocaliu. Uite, ca în a treia imagine din galeria foto.

 

Combinat cu materiale naturale

 

O altă recomandare este să alegi culori cât mai simple pentru ceilalţi pereţi, dar şi pentru finisaje şi mobilier: culori simple, cât mai aproape de culorile naturale ale diferitelor tipuri de lemn sau de metal, ori chiar de piatră naturală.

 

Combinat cu ţesături speciale

 

Îţi aminteşti că am discutat despre suzani şi despre diferite tipuri pe tapiserii pe pereţi? Ei, acum gândeşte-te la acele covoraşe şi ţesături, priveşte la ultima imagine din galeria foto şi vezi cum se potriveşte un covor cu un model special în ţesătură cu un perete complet roşu.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI