TIOR

Cand vezi in dungi...

Cine spune că a vedea totul în dungi este un lucru rău? Uite aici câteva dining-uri decorate în dungi care arată foarte bine şi care demonstrează că dungile sunt prietenoase.

 

Într-adevăr, dacă vezi chiar totul în dungi, s-ar putea să fie neplăcut şi obositor la un moment dat. Totuşi, pereţii decoraţi în dungi, ca cei din galeria foto de mai sus, arată foarte bine. Iar un dining amenajat astfel este surprinzător şi plin de energie. În plus, un mod original de decorare a pereţilor poate ajută la delimitarea zonei de dining într-o locuinţă unde nu este dedicată o cameră întreagă luării meselor.

 

Armonizare cromatică şi echilibru

 

Podeaua are o culoare, tavanul o altă culoare, mobilierul o altă culoare. Dacă preferi spaţiile „cuminţi“, şi casa ta trebuie să aibă un aspect cât mai echilibrat. Prin urmare, trebuie să existe elemente care să facă legătura cromatică dintre diferitele elemente din fiecare încăpere, inclusiv în „sala de mese“.

 

Poţi vopsi pereţii (sau poţi alege un tapet cu un astfel de model) în dungi orizontale sau verticale, drepte, care să alterneze culorile care se găsesc în restul camerei. Primele 3 imagini din galeria foto îţi vor exemplifica întocmai cum un singur perete ajută la armonizarea unei întregi camere sau a unei zone dintr-o cameră.

 

Textură

 

Pentru persoanele ceva mai excentrice, un perete în dungi nu va fi suficient. Acesta va trebui să aibă şi o textură aparte. Aşadar, fie vor diferi soiurile de vopsea de pe pereţi, fie pereţii vor fi placaţi cu lemn, piatră naturală sau cărămizi, aşa încât să se creeze tocmai acea impresie că, la atingere, vei avea o senzaţie diferită decât cea a atingerii celorlalţi pereţi.

 

Imaginea 4 şi imaginea 5 din galeria foto cuprind tocmai astfel de pereţi placaţi cu lemn: într-o cameră lemnul este păstrat la culoarea naturală şi este poziţionat orizontal, în cealaltă cameră lemnul este poziţionat vertical şi vopsit.

 

Culoare şi creativitate

 

Pentru cei cu adevărat îndrăzneţi, liniile orizontale şi liniile verticale, sunt prea banale, chiar şi dacă au culori diferite. Dacă sunt paralele, sunt prea cuminţi. Ei vor avea nevoie de un plus de creativitate, aşa că pereţii lor vor avea linii în zig-zag sau linii dezordonate, iar culorile vor fi foarte variate sau în nuanţe foarte intense.

 

În aceeaşi categorie intră şi cei care nu se mulţumesc cu un model bicolor pe pereţi, ci vor avea nevoie de minimum 3 culori pentru a fi satisfăcuţi, dar şi cei care îşi doresc un aspect ceva mai luxos, ca să nu folosim termenul englezesc „glamorous“, care vor alege culori sidefate sau lucioase pentru dungile pereţilor lor.

 

Sursa foto: decoist.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI