TIOR

Cand totul e alb... sa nu mai fie!

Sigur, camerele decorate integral în alb pot părea foarte luminoase şi relaxante, dar, după o vreme, pot deveni monotone. Prin urmare, vei avea nevoie de câteva sugestii, poate, atunci când îţi vei dori să reîmprospătezi şi să energizezi aspectul unei camere decorate integral în alb.

 

Accesorii mărunte, colorate şi multe

 

Aşa este cel mai simplu: atunci când totul este alb şi vrei mai multă energie, începe să oferi spaţiilor care au nevoie de înnoire câteva accesorii colorate. Nu trebuie să fie foarte mari sau foarte costisitoare, ci doar foarte colorate. Dacă sunt suficient de multe, efectul estetic va fi cel dorit.

 

De exemplu, într-o bucătărie albă vei putea „agita” puţin locul cu ajutorul unor boluri colorate pentru fructe, unor butoane colorate pentru aragaz şi cu câteva ghivece cu plante aromatice proaspete sau vaze cu flori. Chiar şi numai atât este suficient, dar, dacă vrei, poţi continua.

 

Pete de culoare

 

Ori poate vrei să faci o singură schimbare, dar să fie de impact, iar în acest caz va fi necesar să alegi chiar şi numai o culoare, dar să fie intensă şi să ocupe minimum 20% din imaginea de ansamblu a bucătăriei. Culoarea poate fi aplicată pe un perete sau poate fi un aparat electrocasnic sau o piesă de mobilier... ori poate două piese de mobilier, aşa cum este în a doua imagine din galeria foto.

 

Covoare cu model

 

Covoarele întotdeauna au un rol important în aspectul final al unei camere: ele pot fi elementul care oferă echilibru sau pot anima întreaga încăpere. Efectul estetic al covoarelor depinde şi de culorile şi modelele pe care le au, dar şi de dimensiunile şi poziţionarea acestora. Citeşte mai multe despre alegerea covorului potrivit aici.

 

Metale şi lemne

 

Sunt materiale care intră sub umbrela culorilor neutre, dar fiecare are un alt efect estetic diferit: în funcţie de tipul de metal sau soiul de lemn ales pentru decorarea unei camere, poţi crea o atmosferă relaxată şi primitoare sau o atmosferă ceva mai formală şi non-personală.

 

Jocuri cu texturi

 

Texturile diferite oferă unei camere adâncime şi perspectivă. Priveşte ultima imagine din galeria foto şi observă efectul pe care îl are acel petic de blană artificială de pe scaun asupra colţului respectiv. Este un exemplu simplu despre efectul estetic pe care îl au diferite texturi: unele lucruri ştii că vor fi moi sau aspre, tari sau pufoase, plăcute la atingere sau chiar şi numai dintr-o singură privire. De aceea şi tu te poţi juca cu diferite texturi pentru efecte vizuale simpatice în locuinţa ta. Aici vei găsi mai multe sugestii pentru jocul cu texturi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI