TIOR

Cand spui „nu” draperiilor – spui „da” luminii naturale

Ai ales să locuiești la casă, într-unul dintre ansamblurile rezidențiale din Ilfov, să spunem. Ne-am gândit la acest oraș mai ales că aici ne putem bucura de zone liniștite cu peisaje minunate. Este păcat ca în cazul unei case cu ferestre luminoase să alegi acoperirea lor cu perdele și draperii. Da, este posibilă o amenajare interioară lipsită de ferestre întunecate.

Fără draperii

Într-adevăr, draperiile sunt o soluție practică ce răspunde nevoii de intimitate acasă. Însă, atunci când locuința ta beneficiază de ferestre mari și frumoase, iar apropierea casei de cea a vecinilor nu reprezintă o încălcare a vieții private, de ce ai alege să te ascunzi în spatele unor perdele sau draperii? Permite luminii naturale să îți ofere căldură și seninătate în interiorul casei tale.

Cadre în cadru

Ferestrele pot atrage atenția printr-un mic truc de home design. Culoarea tocului ferestrei poate adăuga un aspectc dramatic și, astfel, cadrul ferestrei intră instantaneu în cadrul de interes al încăperii. Negrul contribuie la un astfel de efect, mai ales în cazul unei bucătării amenajate în stil industrial. Nu mai punem la socoteală faptul că bucătăria este una dintre încăperile care are nevoie constant de lumină. De aceea, pătrunderea luminii naturale este binevenită.

Clasic, dar neutru

În cazul în care consideri că negrul este o culoare mult prea dramatică, te poți reorienta. O altă culoare pe lista priorităților poate fi verdele. Chiar dacă face parte tot din categoria nuanțelor închise, verdele este o culoare clasică și, în același timp, neutră. „Așezată” la fereastră, preia din culorile naturii.

Puncte cardinale

Un aspect foarte important sunt punctele cardinale, pe care va trebui să le urmărești în cazul unei amenajări interioare fără draperii. Ferestrele orientate spre nord sunt cele mai eficiente în a fi utilizate fără a fi acoperite. Acestea nu primesc o lumină directă și dură, de aceea iluminatul natural este tocmai potrivit. În ceea ce privește ferestrele orientate spre sud, este bine de știut că lumina pătrunsă în încăpere poate duce la supraîncălzire, mai ales la ora amiezei.

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI