TIOR

Cand sa te opresti din decorat

Dacă nu te opreşti la timp din decorat se poate să îţi aglomerezi locuinţa şi, după toate eforturile tale, să nu arate atât de bine pe cât ţi-ai dori. Decât să îţi amenajezi kitschos căminul, mai bine te opreşti când ai toate lucrurile de care ai nevoie şi arată bine întreaga locuinţă. Dar cum îţi dai seama că ai terminat de decorat o cameră?

 

Când arhitectura locuinţei este provocatoare.

 

Când ai un colţ care este dificil de umplut din cauza arhitecturii (pereţii strâmbi, colţurile înguste, camerele care sunt altfel decât pătrate etc), nu-l mai umple. Îl poţi folosi pentru a aşeza acolo unul dintre capetele patului sau pentru a crea un dulăpior la comandă cu dimensiunile exacte, însă dacă această misiune este prea complicată este mai bine să laşi acest spaţiu liber.

 

Când dormitoarele sunt prea mici.

 

Dacă dormitoarele nu sunt foarte spaţioase, atunci limitează-te la a aşeza aici cel mai confortabil pat care încape, o noptieră (sau două, dacă este dormitor pentru un cuplu) şi un şifonier. Nu are rost să înghesui aici fotolii, banchete şi măsuţe de toaletă dacă abia ai loc să te mişti. Limitează-te la mai puţine piese de mobilier, cu un aspect ceva mai simplu şi cu spaţii de depozitare foarte bine compartimentate.

 

Când pereţii sunt prea plini.

 

În a treia imagine vei observa că pereţii sunt foarte aglomeraţi cu spaţii de depozitare concepute într-un stil artistic. Chiar şi dacă ar fi fost vorba despre o bibliotecă clasică, în cazul în care aceasta ocupă un perete întreg, recomandarea generală este să completezi încăperea cu mobilier şi accesorii cu un aspect cât mai simplu, dacă se poate din materiale uni (într-o singură culoare).

 

Când lucrurile par prea simple, dar nu sunt.

 

Dacă un perete a rămas nedecorat şi pare prea simplu, fă câţiva paşi înapoi şi priveşte-l din nou, de la distanţă. Oferindu-ţi un câmp vizual mai larg, vei vedea că în această imagine intră şi covorul din cameră, şi că, dacă produsele de iluminat sunt din cele suspendate (lustre, candelabre etc), acestea sunt suficiente pentru o cameră şi, deci, peretele respectiv nu va mai avea nevoie de accesorii.

 

Când ai deja tot ce îţi trebuie.

 

De exemplu, dacă în living ai noptiere sau măsuţe mici de o parte şi de alta a canapelei, măsuţa de cafea din mijlocul camerei (adesea aşezată în faţa canapelei) nu ar mai fi necesară. Aşadar, te poţi lipsi de această măsuţă, pentru a evita aglomerarea spaţiului. Eventual, poţi depozita în debara o măsuţă pliabilă pentru atunci când ai oaspeţi şi vrei ca băuturile sau gustările să fie accesibile tuturor fără să vă aşezaţi la masă.

 

Când ai şi puţin spaţiu de „respiro”.

 

Unele locuinţe au tavanele foarte înalte. Pentru unele persoane, este perfect aşa. Pentru altele, acei centimetri în plus pe înălţime devin subiectul unei dileme. Dacă nu ştii cum să umpli spaţiul acela, cel mai bine este să îl laşi liber. Pentru a nu părea voarte departe tavanul, zugrăveşte-l în aceeaşi culoare cu pereţii şi accesorizează-l cu un corp de iluminat suspendat.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI