TIOR

Cand opusurile se atrag...

Pentru un efect estetic mai puternic trebuie să folosiţi combinaţii îndrăzneţe ori materiale foarte costisitoare. Vom miza pe prima variantă deoarece personalitatea unei case este dată de felul în care este amenajată şi nu de preţul materialelor folosite pentru amenajare.

 

Texturi potrivnice, dar compatibile

 

Adesea avem tendinţa să uniformizăm aspectul unei camere, mai ales în ce priveşte aspectul pereţilor şi podelelor. Totuşi, dacă veţi acorda puţin timp şi un strop de entuziasm unui astfel de proiect, puteţi să decoraţi un apartament nou sau o casă nouă într-un stil tineresc şi foarte permisiv.

 

De exemplu, puteţi placa numai unul dintre pereţi cu bucăţi de cărămidă, cu piatră naturală ori cu bucăţi din lemn, pentru un aspect rustic. O altă variantă ar fi zugrăvirea unuia dintre pereţi cu ciment colorat, aplicat ori direct cu mână, în aşa fel încât să rămână urme parţiale de degete, ori cu vreun obiect cu suprafeţe denivelate, care să imprime un anumit pattern în suprafaţa peretelui. În plus, o încăpere cu astfel de nuanţe artistice va avea acel aer indescriptibil de dezordine aranjată.

 

Contraste cromatice, dar de efect

 

Un living alb-negru a mai fost sugerat într-un alt material, însă acum vom depăşi limitele contrastului clasic. Este adevărat, o încăpere alb-negru poate fi foarte frumoasă, însă va fi şi ternă în lipsa unui strop de culoare.

 

De data aceasta vă sugerăm să fiţi îndrăzneţi în ceea ce priveşte contrastele cromatice. Acestea se pot referi şi la zugrăveală, şi la mobilier, şi la decoraţiuni. Încercaţi combinaţii de culori puternice, de albastru electric cu portocaliu, de verde intens cu oranj sau roşu sau de violet cu galben.

 

De obicei nu este recomandată alăturarea culorilor complementare (roşu-verde, albastru-portocaliu, galben-violet), însă utilizate în proporţiile corecte, aceste nuanţe pot avea efecte estetice incredibil de plăcute. Important este ca în preajma lor să folosiţi destule nonculori şi culori neutre, astfel încât să existe un oarecare echilibru cromatic.

 

Întâlnire de stiluri

 

Combinaţi stilul elisabetan sau pe cel victorian cu arta contemporană, însă nu în orice fel. Combinaţi simplitatea stilului minimalist cu aerul primitor şi călduros al stilului rustic.

 

De exemplu, puteţi aşeza un fotoliu masiv, cu tapiseria înflorată într-un living sau un dormitor decorat în stil eclectic sau contemporan, fără a crea un dezechilibru estetic. De asemenea, o bibliotecă impunătoare îşi poate găsi locul în foarte multe stiluri de amenajări interioare, în funcţie de culoarea din care este fabricată şi decoraţiunile sale va trebui să adaptaţi şi unele dintre accesoriile din camera unde va fi aşezată aceasta.

 

Într-un stil minimalist, unde întreaga locuinţă este organizată, simplă şi senină, îşi poate face loc o masă din lemn de nuc, cu scaune simple, din acelaşi material – acestea din urmă pot fi oricând accesorizate cu câte o pernuţă colorată, pentru a deveni mai comode şi mai chic.

 

Dacă vreţi să vă impresionaţi vizitatorii într-un mod plăcut, va trebui să acordaţi foarte mare atenţie nuanţelor, formelor predominante şi texturilor pe care le are fiecare obiect din încăperea de decorat. Este drept că îmbinarea contrastelor poate da bătăi de cap, însă dacă experimentul iese conform planului (da, trebuie să existe un plan!), rezultatele ar trebui să fie uimitoare.

 

Sursa foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI