TIOR

Cand iti vine sa te cateri pe pereti...

Când îţi vine să te caţeri pe pereţi... pui mâna şi o faci! Desigur, nu se poate face acest lucru oriunde, dar îţi poţi amenaja acasă un loc unde să poţi pretinde că eşti Spiderman. Un perete interior de escaladări ar fi la fel de haios şi de bine-venit ca ideea despre care discutam într-un articol anterior şi anume a avea tobogan în interior.

 

De ce?

 

Păi de ce nu? Este o idee haioasă – acesta ar fi un prim argument pentru construirea unui perete de escaladări în interior. O altă idee la care ai putea să te gândeşti este faptul că celor mici cu siguranţă le-ar plăcea: dacă ai copii sau dacă vin des copii în vizită la tine, atunci deja ai destule motive pentru a construi un perete pentru escaladări în interior.

 

În plus, peretele interior pentru escaladări îl poţi construi şi pentru tine, dar şi numai pentru dimensiunea lui estetică: va arăta interesant, va fi o notă de originalitate şi, dacă vrei, poate fi colţul tău multicolor.

 

Unde?

 

Va trebui să alegi un perete destul de rezistent pentru aşa un proiect: sub nicio formă nu vei opta pentru a face o treabă "de mântuială" şi a fixa "treptele" de escaladat pe un perete fals! De asemenea, ar fi bine să te orientezi către cel mai înalt perete din casă şi să iei în considerare şi tavanul, dacă nu este unul fals. Rezultatul va fi unul şi mai haios, aşa cum poţi vedea şi în câteva imagini din galeria foto.

 

Pur şi simplu sau cu ajutor?

 

Următorul pas ar fi să stabileşti dacă vor fi numai piese pe care să calci şi cele de care să te ţii sau dacă vei avea şi frânghii fixate în zonă pentru ajutor sau pentru a simula un traseu de escaladări pentru profesionişti.

 

Nu ar fi rău să iei în considerare plasarea unor suprafeţe moi la baza pereţilor pe care îi vei transforma în suprafeţe de escaladat: pernuţe, saltele, fâşii de burete.

 

Din ce material?

 

Poţi alege suprafeţe lemnoase, suprafeţe din piatră (diferite tipuri de roci) sau suprafeţe din plastic (dar va trebui să fie unul foarte rezistent, special pentru astfel de proiecte). De altfel, vei vedea şi în imaginile din galeria foto că suprafeţele sunt lucrate din materiale diferite: rămâne doar ca tu să alegi varianta optimă pentru tine şi familia ta, pentru locuinţa ta şi în funcţie de bugetul tău.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI