Camere monocromatice, dar atat de sofisticate

11-02-2016 / Blog amenajari locuinte

Atunci când ai la dispoziție diversitatea unei game cromatice, opțiunile sunt tentante, dar atât de variate. Devine dificil să iei o decizie așa importantă când vine vorba de amenajarea locuinței, proaspăt achiziționate într-unul din ansamblurile rezidențiale din București. Ce ai spune dacă noi venim cu ideea decorativă, rămânând ca tu să pui în aplicare culoarea care îți place mai mult?

Ușor de creat

Am luat în calcul o variantă de amenajare interioară care să nu îți dea bătăi de cap. Ne-am gândit că o cameră monocramtică va atrage atenția tocmai prin faptul că o singură culoare va reuși să aducă un aer sofisticat.

De ce monocromatic?

Dacă alegerea culorii în sine este cea care te pune în dificultate, poți alege una dintre variantele descoperite în galeria noastră foto. Tendințele în home design îți oferă posibilitatea de a te orienta către interioare simple, dar care să spună o poveste a nuanțelor, texturii și materialelor folosite. Vei realiza că uneori este mai indicat să utilizezi o singură culoare pentru camera pe care dorești să o amenajezi, mai ales pentru faptul că eleganța va fi la ea acasa într-o încăpere colorată astfel.

Explorează culoarea

Alegerea mobilierului, pardoselei și a altor obiecte decorative trebuie să aibă în vizor o completare în ansamblu. Totul devine mai simplu când ai hotărât să folosești o singură culoare din întreaga paletă de culori. Teoria culorilor ne învață că o astfel de decizie aduce originalitate, căci te poți folosi de tonuri și nuanțe diferite ale aceleiași culori.

Explicații cromatice

Specialiștii în home design ne învață că umplerea spațiilor au o semnificație importantă pentru atmosfera pe care dorim să o definim în locuința noastră. Culorile luminoase precum portocaliul asigură o explozie de energie, tonurile pământii te aduc cu picioarele pe pământ, sunt mai clasice și asigură un mediu liniștitor.

Efect de calmare

Pentru un implus suplimentar de calmare, este indicat să te axezi pe o amenajare interioară monocromatică. Elimini, astfel, atmosfera prea încărcată, uneori stresantă din camerele amenajate haotic din punct de vedere cromatic.

Sursa foto: freshome.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.