TIOR

Camere fara ferestre

Unele locuinţe au spaţii fără ferestre unde ai vrea să amenajezi camere de joacă, dormitoare sau ateliere. Cum compensezi lipsa ferestrelor? Va trebui să găseşti o modalitate eficientă de aerisire a încăperii care nu are ferestre şi, de asemenea, să ai mai multe surse de lumină. Iată ce spun specialiştii că îţi trebuie pentru camerele fără ferestre...

 

Oglinzi

 

Este recomandat să ai oglinzi în camerele fără ferestre pentru a crea totuşi impresia de a vedea dincolo de un chenar. Dacă rama oglinzii seamănă cu tocul unei ferestre este chiar şi mai bine. Desigur, oglinzile sunt necesare în astfel de încăperi şi pentru a reflecta orice rază de lumină şi a spori luminozitatea camerei.

 

Pereţi albi

 

Pereţii unei camere unde nu ai parte de niciun firicel de lumină naturală este necesar să fie albi sau într-o culoare cât mai deschisă, astfel încât să fie evitată crearea sentimentului de claustrare. Camerele pot fi senine chiar dacă nu se vede cerul, nu-i aşa? În plus, dacă pereţii sunt albi, vei putea alege apoi orice culoare îţi doreşti pentru husa canapelei şi pentru covoare!

 

Dacă în acest spaţiu vrei să aşezi dulapuri, atunci încearcă să le alegi şi pe ele cu o culoare cât mai deschisă sau poate chiar albe.

 

Piese de artă mari 

 

Îţi place să priveşti din când în când pe fereastră? Într-o cameră fără ferestre nu vei putea. Aşadar, ferestrele trebuie înlocuite cu un obiect pe care îl poţi privi şi în care te poţi transpune. Ai nevoie de câteva tablouri mari, cu imagini vii, colorate. Dacă se poate, aşază dedesuptul tablourilor câte un spot luminos care să propage lumina direct pe tablou. Nu ar fi rău ca, din când în când, să schimbi tablourile fie între ele, fie cu unele noi, poate chiar unele din altă cameră a casei.

 

Uşi cu sticlă

 

Pentru a nu crea impresia de cutie închisă, ar fi bine ca uşa unei camere fără ferestre să aibă, totuşi, geamuri. Astfel, va putea pătrunde în cameră o undă din lumina din restul casei şi ideea unei camere deschise.

 

Lumini vizibile şi lumini ascunse

 

Sigur că va trebui să ai mai multe corpuri de iluminat: lustră, veioze, lumânări – acestea sunt corpurile de iluminat lăsate la vedere. Totuşi, ar fi bine să ai şi lumini „ascunse” care să fie aprinse mai tot timpul şi să creeze impresia luminii diurne – alege becuri ecologice şi plasează-le în diferite nişe din cameră.

 

În plus, ar fi bine să instalezi spoturi luminoase şi sub dulapurile suspendate şi dedesuptul rafturilor, aşa încât acestea să compenseze umbra pe care o face orice corp suspendat.

 

Aici vei găsi mai multe recomandări pentru amenajări interioare. 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI