TIOR

Camere cu arhitectura ciudata

În unele locuinţe, nu toţi pereţii sunt drepţi ori, dacă pereţii sunt drepţi, atunci este tavanul inegal şi pereţii inegali. Cum mobilezi încăperile din astfel de locuinţe? Bineînţeles că nu am fi pus o întrebare la care să nu avem minimum două răspunsuri posibile, aşadar... continuă să citeşti, poate astfel vei găsi câteva sugestii ce se vor potrivi gusturilor tale şi vor putea fi puse în practică în interiorul locuinţei tale.

 

Foloseşte-te de porţia de lumină naturală.

 

Dacă în camera unde acoperişul locuinţei se înclină ai şi o fereastră, atunci este perfect! Aici poţi instala fie pânza de pictat, fie biroul unde vei lucra de acasă sau unde cel mic îşi va face temele, profitând de lumina naturală. Nu te împotrivi felului în care se propagă lumina soarelui – până la urmă, nu ai decât câteva ore de lumină solară pe zi, deci nu-ţi rămâne decât a te bucura de ea!

 

Creează un spaţiu de depozitare pe măsură.

 

Serios! Ia măsurile colţului ăluia care pare a fi irosit din cauza arhitecturii ciudate a clădirii şi comandă un dulap care să aibă măsurile respective! Astfel, vei profita la maximum de camera ta ciudată. Şi cu siguranţa va rămâne loc şi pentru un pat sau măcar pentru un fotoliu extensibil alături de care să fie câteva rafturi cu volumele preferate.

 

Acordă atenţia cuvenită corpurilor de iluminat.

 

Acolo unde pereţii nu sunt drepţi, felul în care se propagă lumina este adesea problematic. Pentru a maximiza puterea corpurilor de iluminat, alege cât mai multe aplici micuţe sau spoturi luminoase pe care să le poziţionezi diferit, astfel încât fiecare colţ al camerei să fie foarte bine iluminat.

 

Fixează rafturi oriunde se poate.

 

Rafturile pot fi decupate cu uşurinţa pentru a putea fi fixate ulterior oriunde este nevoie. Acolo unde pereţii sunt strâmbi şi nu are loc nicio altă piesă de mobilier este nevoie de rafturi unde să îţi depozitezi în lădiţe sau diferite recipiente obiectele personale care nu ar putea fi aranjate nicăieri şi nicicum altcumva.

 

Construieşte chiar tu spaţiile de depozitare.

 

În funcţie de compania contactată, mobilierul comandat poate costa mai mult decât face, de fapt. Dacă ai această impresie după ce ai cercetat bine piaţa, poate nu ar fi chiar rău să construieşti tu un spaţiu de depozitare personalizat. Pe lângă faptul că satisfacţia este mult mai mare decât dacă ai comanda unul şi tu doar l-ai ansambla, nu poţi da greş privind dimensiunile şi accesoriile suplimentare la care te poţi gândi în timp ce construieşti propriul sistem de depozitare.

 

Nu ai nevoie de rafturi.

 

Când tavanul este în mai multe ape, poţi foarte uşor să renunţi la rafturi şi să încerci să îţi depozitezi lucrurile în diferite agăţători sau prin suspendarea lor pe diferite suporturi agăţate de bare paralele cu tavanul. Penultima imagine din galeria foto ar trebui să te poată inspira în această direcţie.

 

Ţine ce e mai important pe mijlocul camerei.

 

Piesele masive de mobilier trebuie aşezate în mijlocul camerei, mai ales dacă este vorba despre un pat sau o canapea. Astfel nu vei risca să te loveşti cu capul de tavan şi nici nu vei avea impresia că pică tavanul pe tine atunci când stai întins(ă) în pat.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI