TIOR

Cainele dumneavoastra trebuie sa fie un vecin bun

Prietenul dumneavoastră lătrător trebuie să se poarte cuviincios şi să nu deranjeze vecinii. Fiţi un stăpân bun pentru câinele dumneavoastră şi asumaţi-vă responsabilitatea pentru comportamentul lui!

 

Dacă nu locuiţi în vârful muntelui, doar dumneavoastră şi câinele, atunci va trebui să îl învăţaţi să respecte câteva reguli de vecinătate, reguli pe care trebuie ca întreaga familie să le înveţe şi să le respecte.

 

Programul de ieşiri

 

Valabil în special dacă locuiţi la bloc, trebuie să vă obişnuiţi câinele încă de mic să nu îşi facă nevoile în casă. Dacă aveţi mai mulţi câini, cu atât mai mult!

 

Nici dacă locuiţi la casă sau dacă patrupedul trăieşte într-o cuşcă amplasată în curtea blocului nu scăpaţi de responsabilitatea „dovezilor solide” – zona în care câinele are acces trebuie curăţată minimum o dată pe săptămână.

 

Indiferent că locuiţi la casă sau la bloc, câinele va trebui plimbat – un câine obosit este mai uşor de controlat şi acest lucru este foarte important, mai ales dacă aveţi unul de talie mare.

 

Dresajul e o formă de respect

 

Nu este necesar să vă dresaţi câinele să aducă ziarul sau să se rostogolească, în schimb se va dovedi foarte util să îl învăţaţi să nu latre dacă primeşte comandă de linişte, să nu atace oameni decât la comandă, să stea la comandă, să meargă la pas şi alte asemenea lucruri mărunte.

 

Toate aceste lucruri mărunte sunt o formă de respect faţă de dumneavoastră, dar şi faţă de vizitatorii pe care îi primiţi.

 

Faceţi cunoştinţă

 

Mulţi oameni se tem de câini – arătaţi-le că prietenul dumneavoastră cu patru picioare este şi prietenul lor. În plus, acest lucru ar ajuta mult în cazul în care vă pierdeţi animalul sau dacă trebuie să plecaţi câteva zile de acasă şi nu are cine să îl scoată la plimbare şi să îl hrănească.

 

Garduri bune pentru relaţii bune

 

Atât pentru siguranţa câinelui dumneavoastră, cât şi pentru o bună relaţionare cu vecinii, dacă locuiţi la curte, va trebui să vă asiguraţi că gardurile sunt stabile, că nu pot fi sărite de câine şi că nu există nici găuri pe sub ele. Astfel, peluza vecinilor va rămâne intactă, copiii în siguranţă, câinele în siguranţă şi toată lumea va fi fericită!

 

În cazul în care deţineţi o proprietate cu mult teren, sunt recomandate gardurile electrice şi gardurile adânc înfipte în pământ; astfel, câinele nu va fi tentat să sară gardul sau să se apropie de el prea mult şi nici nu va încerca să îşi sape o cale de ieşire, căci vor fi oricum încercări încununate de eşec.

 

Verificarea relaţiei dintre câine şi vecini

 

Când toată familia este plecată şi câinele rămâne singur, în timpul zilei sau câteva ore din timpul nopţii, întrebaţi-vă vecinii cum s-a comportat animalul dumneavoastră de companie: dacă a lătrat, dacă a încercat să plece de acasă, dacă a provocat vreo daună proprietăţilor din vecinătate sau gardului. Ascultaţi calm şi analizaţi cu atenţie problema, pentru a găsi cele mai eficiente soluţii.

 

Ca ultim sfat, încercaţi să nu vă suprapopulaţi proprietăţile cu animale – cu cât sunt mai multe, cu atât sunt mai greu de controlat şi de îngrijit, iar acest lucru este de obicei direct proporţional cu nemulţumirea vecinilor. Totuşi, atât timp cât luaţi toate măsurile necesare pentru a nu vă deranja aproapele, populaţia necuvântătoare din subordine poate fi cât de numeroasă doriţi.Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI