TIOR

Ca si cum ai fi angajat un profesionist

Nu-i aşa că şi ţie îţi place să vezi casele acestea gata amenajate? Totul pare să fie creat pentru a fi acolo, cum să nu îţi doreşti să arate şi casa ta la fel? Poţi amenaja casa în care locuieşti în aşa fel încât să pară amenajată de un profesionist fără investiţii foarte mari, ci doar destulă atenţie pentru detalii şi pentru elementele de decor pe care vrei să le alegi.

 

Amenajări cu trei culori

 

Nu alege mai mult de trei culori pentru o cameră. Spunem "culori" şi ne referim sensul cel mai cuprinzător al cuvântului. De exemplu, pentru living sau chiar pentru dormitor, poţi folosi: alb, roz şi turcoaz sau negru, maro şi crem. Bineînţeles, limitarea la trei culori va compensa prin varietatea de modele, imprimeuri şi asocieri dintre cele trei culori: nu spune nimeni că fiecare obiect din cameră trebuie să fie într-o singură culoare ("uni") sau ca nu pot există obiecte de decor (tablouri, vaze etc) care să aibă "obrăznicia" să conţină şi alte culori.

 

Amenajări după surse de inspiraţie potrivite

 

Există atât de multe reviste tipărite, atât de multe site-uri, atât de multe magazine care oferă sugestii de amenajări interioare, încât cu siguranţă vei găsi imaginile potrivite care să te inspire pentru a crea propriul decor potrivit casei tale. Este foarte posibil să nu ai nevoie de un designer de interioare.

 

Mobilier deosebit

 

Ideal ar fi ca atunci când te pregăteşti de amenajarea casei tale să găseşti întâi o piesă de mobilier care să aibă un aspect deosebit, care să fie confecţionată cu grijă şi din materiale de bună calitate şi de la care să porneşti amenajarea unei camere.

 

Texturi diferite, pentru a crea diferite centre de greutate

 

Alege materiale diferite pentru ca texturile diferite să creeze acea idee de dinamism care este atenuată prin alegerea unei palete cromatice limitate. Alege un fotoliu din piele care probabil, în timp, va deveni locul capului familiei, dar alege şi un covoraş din coarde împletite, o canapea cu tapiserie sau husă din in şi... vezi aici ce altceva se potriveşte cu mobilierul din piele.

 

Folosirea de tăviţe, boluri şi cutii

 

Uite un lucru pe care designerii de interioare îl fac mai tot timpul, dar de care restul oamenilor nu prea ţin cont: folosirea de recipiente, în toate formele şi dimensiunile lor. Foloseşte în orice cameră tăvi, boluri şi cutii pentru a ţine acolo diferite obiecte. În cazul cutiilor se poate să fie necesară o etichetare, iar bolurile ar fi bine să fie transparente (chiar dacă sunt colorate).

 

Flori în fiecare cameră

 

Aşază măcar o dată pe săptămână flori proaspete în fiecare cameră în vaze simple sau în vaze handmade. Bineînţeles, dacă nu ai o grădină din care să poţi lua mereu flori, s-ar putea ca acesta să devină un obicei costisitor. În acest caz, poţi înlocui florile naturale proaspete cu plante în ghiveci.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI