TIOR

Ca sa iti placa mai mult acasa

Uneori, parcă nici acasă nu te mai poţi relaxa destul de bine. Ce trebuie să modifici în locuinţa ta pentru a o face şi mai primitoare? Ştim că este un subiect abordat destul de des, însă, în final, nu acesta este scopul amenajărilor de interioare: optimizarea şi înfrumuseţarea continuă a căminului? 

 


Curăţă şi eliberează bucătăria

Ştii mai bine decât noi cât de des te foieşti prin bucătărie. Nu este mai bine ca aceasta să fie amenajată în aşa fel încât să fie totul la îndemână şi să fie uşor de făcut ordine? Ce trebuie să faci? Încearcă să ai în dulapuri (în spatele cărora să tragi câte un prelungitor) toate electrocasnicele necesare în bucătărie pentru a evita aspectul încărcat.

Lasă afară numai câteva instrumente pentru gătit şi un raft cu câteva decoraţiuni sau borcănele pentru condimente.

Organizează bine dulapurile

Dacă organizezi în mod eficient produsele pe care le deţii îţi va fi mai uşor să menţii ordinea, dar optimizezi şi modul lor de folosire şi timpul dedicat diferitelor activităţi. De exemplu, în dulapul pentru alimente vei avea nevoie de borcane de diferite dimensiuni pentru depozitarea produselor alimentare precum făină, paste făinoase, griş, zahăr, condimente, cereale şi aşa mai departe.


Vei avea nevoie şi de o colecţie de sticluţe pentru diferite sosuri şi alte lichide necesare în bucătărie (arome, uleiuri etc), dar şi un coşulet unde să ţii mărunţişurile necesare în bucătărie: chibrituri, plicuri cu arome, borcănele sau sticle de mici dimensiuni care nu trebuie să se rătăcească în restul dulapului. 

 

Înfrumuseţează „centrul de comandă” 

 

Orice locuinţă are un „centru de comandă” - uneori este vorba despre biroul de acasă, alteori este vorba despre locul unde sunt depozitate actele, medicamentele, facturile şi chitanţele sau alte astfel de lucruri importante într-o gospodărie.

Organizează „curăţătoria” într-un mod plăcut


Trebuie să îţi placă să stai în fiecare colţ al casei tale, chiar dacă unele zone sunt de tranziţie. Ţine coşul pentru rufe aproape de maşina de spălat şi încearcă să îl păstrezi cât mai gol. Parfumează fiecare zonă din locuinţa ta cu flori proaspete, cu odorizante de cameră, cu aromaterapie sau cu potpourri.

Amenajează frumos şi eficient holul

Ne referim la holul de la intrare: ai nevoie de un dulap pentru încălţăminte, un cuier şi un loc unde să existe mai multe coşuri din împletituri sau din material textil în care să fie depozitate pălării, fulare, mănuşi, genţi etc.

Tot în hol vei avea nevoie de un suport unde să îşi lase fiecare membru al familiei cheile, astfel încât nimeni să nu le mai piardă prin casă sau prin genţi cu buzunarele sparte.

Amenajări exterioare

Mai ales dacă locuieşti la casă, dar şi dacă locuieşti la apartament (doar s-au inventat jardinierele), trebuie să iei în considerare şi înfrumuseţarea exteriorului locuinţei tale cu ghivece, căsuţe pentru păsărele, arbori şi arbuşti (copacii sunt sugestii numai dacă locuieşti la casă, evident).

Dacă îţi plac copacii, dar locuieşti la bloc, îi poţi planta într-un parc sau în grădiniţa blocului, în urma discuţiilor cu vecinii.

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI