TIOR

Ca pentru garsoniere: cum faci sa incapa totul?

Pentru a amenaja o garsonieră sau orice alt tip de locuinţă nu tocmai spaţioasă trebuie să fii jucător profesionist de Tetris. Cum faci să încapă totul? Trebuie să încapă totul, să aibă loc toată familia şi să mai şi rămână puţin loc, cât să nu simţi că te sufoci.

 

Să mai rămână loc dedesupt

 

Alege mese şi birouri nu foarte late şi puţin mai înalte decât scaunele pe care li le asociezi, în aşa fel încât, atunci când nu stai la masă, să poţi băga scaunele dedesupt. În aceeaşi ordine de idei, este recomandat să alegi canapele şi paturi ceva mai înalte, pentru a putea băga dedesupt diferite cutii şi lădiţe cu produse de care nu te poţi lipsi, dar nici nu ai nevoie de ele în mod constant.

 

Mobilier extensibil

 

O alternativă sau, mai bine zis, o măsură complementară, este mobilierul extensibil – canapele extensibile, fotolii extensibile, scaune pliabile, mese pliabile. Este lesne de înţeles de ce acest tip de mobilier este recomandat în spaţiile înguste: atunci când nu ai treabă de el, îl strângi şi obţii mai mult spaţiu în care să îţi desfăşori activităţile de zi cu zi.

 

De asemenea, ai putea să iei în calcul şi paturile suprapuse sau, de ce nu, patul rabatabil care pe o parte este pat, iar pe o parte este dulap cu sertare cu încuietori, aşa încât să nu se deschidă când patul este lăsat.

 

Obiecte cu dublă utilitate

 

Obiectele cu dublă utilitate sunt un soi de mici dumnezei ai mobilierului. De ce? Pentru că dacă un singur obiect este suport pentru picioare, măsuţă de cafea, taburet, ladiţă cu capac şi rotiţe şi parte dintr-o banchetă sau birou, masă de călcat şi dulap sau dulap, comodă şi pat, atunci nu mai trebuie să iei prea multe piese de mobilier şi, astfel, aglomerezi mai puţin spaţiul care, de altfel, nici nu este atât de vast.

 

Spaţii supraetajate

 

Dacă locuinţa ta nu are o arie mare, dar este foarte înaltă, trebuie să explorezi la maximum înălţimea acesteia.

 

Acest lucru se poate face în trei feluri: ori construieşti un mic etaj interior, unde să te urci pe scară de lemn şi să cobori printr-un tobogan sau pe o bară de pompieri, ori alegi mobilier supraetajat şi ai întotdeauna la îndemână o scăriţă sau un taburet pentru acces (paturi supraetajate sau dulapuri cu diferite niveluri), ori foloseşti spaţiul acela de sus pentru dulapuri, rafturi şi etajere unde să depozitezi tot ce ai de depozitat, iar partea inferioară a locuinţei să o păstrezi pentru piese de mobilier esenţiale şi pentru puţinele decoraţiuni care te ajută să te simţi ca acasă.

 

Camere cu dublu sau chiar triplu scop

 

Dacă ai o singură cameră (locuieşti într-o garsonieră) sau ai mai multe camere, dar trebuie să le împarţi cu o familie numeroasă, atunci trebuie să îi oferi acesteia utilitate multiplă: amenajează dormitorul, spaţiul de lucru şi un mic dining sau un mic spaţiu pentru jocuri în aceeaşi cameră.

 

În plus, amenajarea dormitorului şi a biroului de lucru în aceeaşi cameră se practică destul de des, nu ai de ce să te plângi – situaţia ta nu este singulară.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI