TIOR

Ca acasa, dar nu chiar acasa

Locuitorii oraşelor mari sunt adesea veniţi din alte oraşe şi adesea vin şi stau în gazdă sau în chirie, la cămin, într-un apartament închiriat sau într-o casă închiriată. Dacă şi tu te numeri printre aceştia, atunci articolul de faţă este pentru tine: vom discuta despre cum poţi face să arate ca „acasă“ o nouă locuinţă care în acte nu îţi aparţine şi în interiorul căreia nu poţi face schimbări importante, nu poţi găuri pereţii, nu poţi schimba sau modifica mobilierul sau culoarea pereţilor.

 

Asigură-te că îţi poţi găti bucatele preferate.

 

Atunci când mâncarea este bună, când mâncarea este proaspătă şi când bucătăria miroase aşa cum mirosea acasă, deja sentimentul acela de ostilitate întâmpinat într-o casă nouă se diminuează. Fericirea este o burtă plină şi un stomac binedispus.

 

Află mai multe despre localitatea în care trăieşti.

 

Aflând mai multe lucruri despre localitatea în care trăieşti vei cunoaşte şi mai mulţi oameni şi îţi vei putea face prieteni noi, vei cunoaşte şi mai multe locuri şi vei putea să ai o nouă cafenea preferată, un nou parc preferat şi aşa mai departe. În plus, când ai prieteni cu tine (noi sau vechi), este mai uşor să te împaci cu locul în care trăieşti.

 

Dormitorul tău să fie noul tău sanctuar.

 

Poate nu poţi schimba mobilierul, dar poţi schimba salteaua sau poţi pune o saltea nouă peste cea existentă, poţi lipi autocolant pe şifonier ca să arate mai bine, poţi aduce o oglindă mare pe care să o rezemi de perete şi aşa mai departe. Important va fi să îţi modifici tot ce se poate modifica în dormitor încât să te simţi cât mai în largul tău, cât mai relaxat(ă) – măcar în dormitor.

 

Tratează-te cu bunătăţi şi mirosuri plăcute.

 

Din când în când, serveşte în noua casă o cafea bună, un ceai bun sau un vin bun. Ţine într-un borcănel, la îndemână, bomboane sau ciocolăţele, să te îndulceşti după o zi neplăcută. Lumânările parfumate şi lămpile de aromatizare sunt prietenele tale, căci astfel vei crea o amprentă olfactivă a casei – ai observat, desigur, că fiecare casă miroase altfel. A ta, chiar dacă nu este chiar a ta, trebuie să miroasă ca tine, ca personalitatea ta: personalitatea ta miroase a ocean, a fructe de pădure sau a santal?

 

Păstrează câteva legături.

 

Adu cu tine obiecte dragi de acasă: un ceas vechi, puloverul împletit de bunica, eşarfa de la mama, tabloul primit de la prietenii aceia... Obiecte care îţi oferă un oarecare confort sentimental. Şi, cel mai important, păstrează imaginea celor dragi aproape (vei găsi tu un loc pentru ramele cu fotografiile preferate) şi vocea lor, la fel (telefon, Skype, înregistrări audio etc).

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI