TIOR

Avantajele unei case simetrice

Un decor simetric poate părea, după un prim gând, monoton. Totuşi, simetria are avantajele sale. Care sunt motivele pro-simetrie pentru amenajarea locuinţei tale? Despre cum poţi face ca o cameră simetrică să nu aibă un aspect plictisitor am discutat şi în articole anterioare, aşa că de data aceasta ne vom axa pe motive pentru care să optezi pentru amenajarea unei camere în conformitate cu principiile simetriei.

 

Simetria înseamnă echilibru.

 

Impresia de echilibru care se creează cu ajutorul simetriei este motivul principal pentru care foarte multe persoane amenajează spaţiul în care trăiesc sau spaţiul în care lucrează cât mai simetric cu putinţă. În special persoanele conformiste (dar nu numai) au nevoie de impresia aceasta de stabilitate şi complementaritate pe care o poate oferi un decor simetric.

 

Simetria este, în acelaşi timp, un mijloc prin care te poţi asigura că o cameră pe care o decorezi în stil modern sau în stil eclectic nu va fi niciodată supraaglomerată şi nu va da impresia de dezordine. Da, simetria este prietena ta bună atunci când vine vorba despre amenajări interioare.

 

Simetria facilitează mixul de obiecte.

 

Simetria înseamnă compoziţie, iar compoziţia poate însemna şi amestec de obiecte: piese mici de mobilier, accesorii, decoraţiuni.

 

De exemplu, priveşte a patra imagine din galeria foto. Acolo, masa este înconjurată de scaune de modele diferite, însă aspectul general nu este unul dezechilibrat sau haotic, iar ordinea lucrurilor a fost recuperată tocmai prin simetrie. Indiferent că priveşti imaginea din perspectivă laterală sau din perspectivă longitudinală, totul pare foarte bine măsurat şi foarte bine echilibrat, dar relaxat şi primitor în acelaşi timp.

 

Simetria face totul să pară mai pretenţios, dar fără cheltuieli prea mari.

 

Simplitatea şi simetria, împreună, pot face un spaţiu decorat cu un buget relativ restrâns să pară foarte pretenţios şi chiar chic. Penultima imagine din galeria foto ilustrează foarte bine acest lucru: combinaţia nemuritoare de alb şi negru, simetria veiozelor şi simetria reflectată în husa canapelei, tapetul simplu de pe perete – toate aceste elemente ajută la crearea unui spaţiu de bun gust.

 

Simetria ajută la a pune în valoare diferite accesorii.

 

Un aranjament simetric îţi poate uşura foarte mult efortul de a pune un anumit obiect de valoare prin plasarea acestuia în mijlocul altor obiecte de acelaşi soi, dar mai puţin impunătoare. În ultima imagine din galerie vei vedea că un tablou mare, cu un mesaj puternic, dar cu un colorit neutru pare într-adevăr că domină întreaga cameră. Efectul vizual nu ar fi fost acelaşi dacă tabloul nu ar fi fost înconjurat de tablouri mai mici, poziţionate simetric de o parte şi de alta a tabloului principal.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI