TIOR

Atmosfera din dormitor porneste de la...

Sigur, pentru a instala o anumită atmosferă este nevoie de o grămadă de lucruri, însă totul porneşte de la... podele! Accesoriile le poţi schimba, dar podeaua este o investiţie de durată. Podeaua sau accesoriile acesteia trebuie să se potrivească celorlalte elemente de decor din cameră, dar mai ales personalităţii tale, după cum urmează...

 

O mochetă moale şi lată

 

Pentru persoanele care au mereu picioarele reci, podelele goale sunt un duşman declarat. Acelaşi lucru este adesea valabil şi în cazul familiilor cu copii. Într-un astfel de context, o mochetă care se întinde dintr-un capăt într-altul al dormitorului este cea mai bună alegere, însă nu orice mochetă, ci una moale, pufoasă, în care să ţi se afunde fiecare pas ca într-o mică îmbrăţişare. Da, îţi va trebui un aspirator deştept care spală şi aspiră, dar nu este un capăt de ţară!

 

Un covor cu model îndrăzneţ

 

Dacă nu vrei covor decât pentru design sau numai pentru împrejurul patului, atunci cu siguranţă vei alege un covor cu un model îndrăzneţ şi jucăuş. Desigur, pentru fiecare „îndrăzneţ şi jucăuş” poate însemna altceva, dar tocmai aceasta este frumuseţea: covoarele se fabrică în tot felul de forme şi dimensiuni şi cu tot felul de imprimeuri.

 

Simplu şi natural

 

Pentru unele persoane s-ar putea să fie mai potrivit ca podelele să fie goale, din lemn. Dacă pardoseala este din lemn, nu emană la fel de multă răceală ca cea din gresie şi este mai uşor de curăţat decât covoarele. De asemenea, va fi mai uşor să muţi mobila prin cameră şi să asortezi parchetul cu nuanţa mobilierului, dacă totul este din lemn.

 

Un strop de culoare

 

Poţi să îţi condimentezi puţin dormitorul prin accesorizarea acestuia cu produse colorate în nuanţe cât mai vii. Cele mai importante obiecte din casă le vei alege, cel mai probabil, într-o culoare neutră, albe sau negre, mai ales dacă este prima locuinţă pe care o amenajezi şi dacă nu ai niciun fel de experienţă în acest sens.

 

Totuşi, fiecare spaţiu va avea nevoie de ceva aparte care să schimbe atmosfera din cameră şi să îi ofere personalitate. În dormitor, acel ceva ar putea fi un covor colorat pe care îl vei asorta cu o veioză în aceeaşi nuanţă sau cu un tablou care cuprinde nuanţa respectivă.

 

Totul pentru textură

 

Dacă îţi place ideea de a avea ceva pe care să calci atunci când păşeşti în dormitor şi să nu simţi direct parchetul la talpă, atunci va trebui să ai vreun fel de covor sau de mochetă. Iar acest accesoriu îl vei alege în funcţie de textura pe care ţi-o doreşti şi care se potriveşte gusturilor şi personalităţii tale; ar putea fi o rogojină, o blană de animal sau o bucată de blană artificială, un covor lucrat manual, unul persan şi aşa mai departe.

 

Va trebui să ştii, însă, cum să potriveşti textura covorului cu celelalte decoraţiuni din dormitor, aşa încât să creezi un spaţiu echilibrat din punct de vedere estetic, numai bun pentru odihnă!

 

Citeşte aici mai multe recomandări privind accesoriile pentru podele. 

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI