TIOR

Aspect de tapet... fara tapet

Ai observat şi tu, tapetul este la modă în ultima vreme. Dacă ai observat, este posibil să îţi doreşti tapet şi în interiorul propriei case. În acest caz, fie îl alegi pur şi simplu şi îl şi aplici, fie te împiedici în gândul că va fi greu de dat jos dacă, la un moment dat, îţi vei dori să scapi de el.

 

Primul pas: găsirea unui model plăcut.

 

Când te apuci de amenajarea propriei locuinţe sau de reamenajarea ei, trebuie să gândeşti totul pe termen lung: ce stil de amenajări interioare vei alege pentru căminul tău? Ce tip de mobilier se potriveşte cu stilul ales, dar şi cu personalitatea şi necesităţile tale? Ce model de tapet s-ar potrivi cu stilul de design interior şi cu mobilierul alese?

 

Cum potriveşti modelul tapetului? În funcţie de tipul formelor care vrei să predomine (forme ascuţite sau curbe – cel mai bine este să încerci să le alternezi, pentru găsirea unui echilibru compoziţional), dar şi în funcţie de culorile necesare în camera cu pricina.

 

Al doilea pas: găsirea şi/sau crearea matriţei.

 

Ai găsit modelul, dar cum îl şi realizezi? Trebuie să faci un model, o matriţă: decupează forma dorită într-un carton, într-o bucată de placaj, de tablă sau de plastic – recomandăm cartonul, deoarece este mai uşor de modelat şi de retuşat. Va trebui să decupezi în aşa fel încât să poţi desena prin el conturul modelului dorit pe care îl vei umple ulterior, dacă este cazul.

 

Al treilea pas: găsirea pensulei potrivite.

 

Trebuie să găseşti o pensulă perfectă: nici prea groasă, nici prea subţire şi dintr-un material bun (ideal: păr de veveriţă). Dacă ai un model complex, va trebui să alegi câte o pensulă diferită pentru fiecare dimensiune (grosime) a liniilor ce trebuie trasate.

 

O recomandare importantă este să alegi pensule cu perii scurţi, căci sunt mai uşor de controlat şi, deci, mai bune: mai ales pentru trasarea liniilor curbe.

 

Al patrulea pas: exersare.

 

Zugrăveşti pereţii într-o singură culoare, aştepţi să se usuce varul, apoi începi să pictezi modelul "tapetului" perfect improvizat. Începe dintr-un colţ nu tocmai evident şi revino asupra modelului după ce ţi se obişnuieşte mâna.

 

Exersarea este întotdeauna importantă, dar este cu atât mai necesară cu cât nu obişnuieşti să pictezi (mai ales pe pereţi). Este posibil ca primele modele să nu îţi iasă exact cum ai dorit, dar nu te descuraja, ci învaţă din greşeli.

 

Al cincilea pas: admirarea propriei creaţii.

 

Ai terminat? Felicitări! Cum arată? Pozează-l!

 

Acum este timpul pentru restul decoraţiunilor: rafturi, accesorii, aşezarea colecţiei de elefănţei de culoarea modelului de pe "tapet" pe unul dintre rafturi şi aşa mai departe.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI