TIOR

Arta uitata a lenevirii

Din când în când, cu toţii avem nevoie de o pauză de odihnă; chiar şi tu! Din păcate, ritmul agitat al vieţii cotidiente ne poate strica momentele de relaxare. Prin urmare, este nevoie să ne amintim... să îţi amintim despre arta lenevirii. Uite aici câteva recomandări pentru momente de relaxare cât mai eficiente şi mai plăcute.

 

Mergi afară şi deconectează-te de tehnologie.

 

Cu toţii ne folosim de tehnologie şi avem impresia că ne ajută. Şi, într-adevăr, ne ajută să fim la curent cu ce se întâmplă în lume şi să ţinem legătura cu mai multe persoane decât am avea cu adevărat nevoie. În acelaşi timp, totul reprezintă un factor de stres: alarma te stresează ca să ajungi la timp la serviciu, televizorul te umple de energie negativă prin ştiri despre nenorociri din toată lumea şi prin bârfe fără rost, internetul este plin de obiecte de invidie şi aşa mai departe.

 

Lasă-le pe toată baltă şi mergi afară, aşază-te în hamac, ascultă cântecul păsărelelor şi limpezeşte-ţi mintea. Abia aceasta este relaxare, nu lâncezeala în faţa televizorului.

 

Scrie o scrisoare adevărată.

 

Scrii mesaje, chat-uieşti, trimiţi e-mailuri. Totuşi, nimic din toate acestea nu este cu adevărat personal sau sincer, aşa cum este o scrisoare scrisă de mână. Nici măcar nu este nevoie să o trimiţi (totuşi, dacă o trimiţi, cu siguranţă destinatarul se va simţi foarte special), dar trebuie să o scrii. O poţi trimite unei persoane reale, cunoscute, sau o poţi scrie pentru copilul care ai fost, pentru bătrânul care vei fi, pentru Dumnezeu, pentru copilul pe care îl vei avea sau pe care nu îl vei avea niciodată. Toarnă puţin suflet în câteva rânduri scrise de mână şi eliberează-ţi gândurile care te macină.

 

Timp bun pentru siesta

 

Odihna fizică ajută întotdeauna şi la limpezirea gândurilor şi a emoţiilor. Aşadar, asigură-te că ai cel mai confortabil loc unde poţi trage un pui de somn duminică după-amiază sau unde să stai să trândăveşti cu ochii pe pereţi, vorbind cu prietenul cel mai bun sau visând la lucrurile care ţi-ar aduce fericirea.

 

Fă o baie în cadă.

 

Sigur că te speli în fiecare zi! Dar duşul acela făcut pe fugă înainte să te îmbraci în fugă, să îţi bei cafeaua în fugă, să pupi fruntea copiilor în fugă şi să fugi la serviciu nu se pune ca tactică de relaxare! Meriţi o baie în cadă, cu lumânări, cu muzică de fundal, cu săruri minerale, cu spumă şi cu un pahar de vin bun! Pur şi simplu o meriţi!

 

Meditează.

 

Suntem bombardaţi zilnic cu informaţii de tot felul – cel mai adesea inutile. Aşadar, un moment liniştit, în care să fii numai tu cu gândurile tale s-ar putea să îţi prindă foarte bine. Alege-ţi un colţ potrivit din casă sau din grădină unde să poţi sta confortabil şi să nu te deranjeze nimeni în puţinele clipe de meditaţie de peste zi.

 

Bucură-te de natură.

 

Fă un foc mic de tabără într-un colţ amenajat corespunzător. Aşază câteva scaune în jurul lui şi investeşte-ţi timpul liber într-o întâlnire cu cei dragi în jurul focului. Veţi râde, veţi spune poveşti, vă veţi aminti de momente bune. Socializarea limitată la oamenii dragi şi râsul sunt medicamente foarte bune pentru minte şi pentru spirit.

 

În plus, afară vei avea parte de sunete care îţi relaxează trupul şi mintea fără ca măcar să îţi dai seama: trosnetul lemnelor în foc, cântecul greierilor, balada vântului ce se plimbă printre ramuri... Terapie pură!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI