Art Deco: Elemente de decor

15-05-2015 / Blog amenajari locuinte

Poate fi dificil să alegi un anumit stil de amenajări interioare, mai ales atunci când nu le cunoşti foarte bine. De aceea, astăzi îţi vom povesti puţin despre stilul de amenajări interioare art deco. Stilul art deco a apărut în anii 1920 şi este caracterizat de delimitarea puternică a contururilor geometrice şi suprafeţe lucioase.

 

De asemenea, în spaţiile amenajare în stil art deco se întâlnesc adesea obiecte juxtapuse pentru un efect dramatic – felul în care aliniezi obiectele dintr-un spaţiu (închis sau deschis) poate sugera lucruri diferite. Pentru ca aceste caracteristici să fie mai clare, vom înşira o listă de obiecte asociate imaginilor din galeria de mai sus, obiecte sau elemente de decor ce se potrivesc stilului art deco.

 

Atmosferă de Hollywood

 

Data viitoare când te mai uiţi la un film cu un hotel „bine făcut”, analizează-i atent decorul, apoi lasă amenajarea holului de hotel să te inspire. Acel spaţiu ar trebui să surprindă cam aceeaşi atmosferă prezentă în a doua imagine din galerie: un aer elegant şi relaxant în acelaşi timp, un spaţiu cu mobilier clasic şi tablouri cu figuri importante din diferite domenii ale artei.

 

Minibar prietenos

 

La începutul secolului al XX-lea, fiecare living avea un minibar, oricât de... mini. Prin urmare, ar fi drăguţ ca în spaţiul pe care tu vrei să îl amenajezi în stil art deco să aşezi şi un minibar. Poţi alege un design ceva mai elegant (aşa, ca în a treia imagine din galerie, de exemplu), nu neapărat un dulăpior vintage. Modelul piesei de mobilier o vei alege, însă, în funcţie de gusturile tale şi de felul în care aceasta trebuie să se potrivească alături de restul obiectelor din camera decorată.

 

Ubicuitatea oglinzilor

 

Obiectele din sticlă şi oglinzile nu pot lipsi dintr-un spaţiu amenajat în stil art deco, acestea reprezentând exact suprafeţele lucioase specifice stilului, alături de obiectele de mobilier din lemn lăcuit. Obiectele trebuie să aibă un luciu fin, nu doar niţel sidef – de aceea, oglinzile şi obiectele din sticlă sunt perfecte pentru art deco.

 

Obiecte-pereche

 

Stilul art deco a împrumutat şi o caracteristică a stilului clasic: simetria. Aşadar, dacă ai găsit obiecte care îţi plac, cumpără-le pereche, indiferent că obiectele respective sunt tablouri, oglinzi, fotolii sau canapele. Dacă arată bine, ia-le!

 

Culori ce nu dau greş

 

Pentru amenajarea unui spaţiu art deco va miza de fiecare dată pe un obiect cu aspect impresionant. Cevaul care impresionează, însă, poate fi orice: dimensiunile unui tablou, textura husei unei canapele, culoarea intensă a unui perete şi aşa mai departe.

 

De aceea, se vor alege cel mai adesea culori ce nu dau greş pentru amenajare locuinţei. Aşa cum ai văzut şi în galeria foto, predomină albul, negrul sau culorile neutre. Cu acestea, oricum ai jongla, nu ai cum să greşeşti. Arareori se va alege un accesoriu colorat pentru animarea decorului, însă, cel mai adesea, acest accesoriu nu va fi mai mult decât un buchet de flori proaspete.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.