TIOR

Argumente PRO magazinele Second Hand

Magazinele Second Hand (SH) sunt adesea evitate din cauza prejudecăţilor, dar noi ştim mai bine de atât: noi ştim că unele obiecte nu îşi pierd valoarea chiar dacă sunt refolosite. Dar tocmai pentru că sunt atâtea persoane care consideră că produsele SH sunt de nedorit şi nu vor să aprecieze astfel de produse vintage, acest articol este necesar.

 

Iată câteva motive pentru care poţi alege câteva obiecte vintage sau SH pentru decorarea locuinţei tale.

 

Lucrurile vechi sunt unice şi personale.

 

Mobilierul vechi este unicat: majoritatea obiectelor vechi au fost distruse de om sau de vreme, iar puţinele astfel de obiecte care au mai rămas sunt exemplare unicat, demne de a fi afişate în locuinţele proprii sau în muzee.

 

Aşezând astfel de obiecte în propria locuinţă o faci să fie şi mai personală: adesea unic şi personal se combină într-o armonie perfectă. Pentru o locuinţă specială, este necesar să creezi un decor deosebit.

 

Lucrurile vechi conţin o felie de istorie.

 

Bunicii tăi, veterani de război, au dormit în paturile acelea; părinţii bunicilor tăi au fost pictori ai regelui sau cântăreţi la curtea regală; rude, fie ele cât de îndepărtate, au avut un amestec în istorie şi, astfel, orice obiect creat de ei (trebuie să ştii că pe vremea aceea, oamenii îşi construiau singuri casele şi îşi fabricau singuri mobilierul) devine o parte de istorie.

 

Refolosirea lucrurilor vechi este bună pentru viitor.

 

Un viitor mai bun înseamnă, printre altele, conservarea resurselor: dacă folosim piese vechi de mobilier, nu este necesar să tăiem alţi copaci pentru a crea noi piese de mobilier. Este perfect logic, nu-i aşa? Aşadar, nu există o metodă mai potrivită pentru ecologie decât refolosirea mobilierului second hand sau, altfel numit, mobilier vintage.

 

De altfel, nu va fi necesar să asortezi aceste obiecte cu nimic altceva. Obiectele vintage pot fi acel punct de contrast despre care vorbeam în alte articole. Dacă nu îţi place aspectul unui obiect vintage, îl poţi restaura cu vopsea sau retapiţându-l.

 

De obicei, lucrurile SH costă mai puţin.

 

Mai simplu de atât nu poate fi: există puţine modalităţi de a obţine mobilier la un preţ mai mic decât în magazine: îl faci cu mâna ta (totuşi, acest lucru s-ar putea să nu se dovedească mai ieftin în mod necesar) sau îl cumperi de la un magazin de obiecte de mobilier second hand.

 

Nici mobilierul nu mai este ce a fost.

 

Un motiv foarte bun pentru a alege mobilier second hand este calitatea: nici mobilierul nu se mai fabrică aşa cum se făcea odată – calitatea produselor scade pentru a fi înlocuite mai repede, pentru a stimula societatea de consum.

 

Scăderea calităţii mobilierului este evidentă, iar stilul în care se fabrică mobilierul este şi el totalmente diferit.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI