TIOR

Aranjamente florale cu aspect profi

Nu trebuie să fii florar sau designer ca să alcătuieşti un buchet de flori cu dimensiunile, culorile şi forma potrivită, aşa încât să arate "ca la carte". Oricine are un strop de simţ estetic poate crea imediat un buchet de flori frumos şi ordonat, elegant sau jucăuş, după poftă şi după ocazie. La fel este şi cu aranjamentele florale de vaze (pentru diferite evenimente sau pur şi simplu pentru decorarea propriei locuinţe).

 

Primul pas: alegerea vasului

 

Poţi alege un vas pătrat sau rotund, transparent, incolor sau mat, în funcţie de resursele tale, de motivul pentru care pregăteşti acest aranjament şi de aerul pe care vrei să îl aibă acest aranjament. Apoi, în funcţie de tipul aranjamentului şi, mai ales, de soiul florilor alese pentru acest aranjament vei alege şi cât de înalt şi cât de voluminos să fie vasul.

 

Al doilea pas: chenarul

 

După ce ai ales vasul, aşază câteva crenguţe verzi (crengi de lămâi, ca în exemplul din galeria foto) de jur împrejurul vasului. Fiecare crenguţă trebuie bine curăţată de frunze: pentru ca plantele să reziste mai mult timp, trebuie să aibănumai tulpinele în apă, fără ca nicio frunză şi nicio floare să stea în apă.

 

Al treilea pas: mai multă verdeaţă

 

După ce ai creat "chenarul", vei avea nevoie să cureţi mai multe crenguţe cu frunze din acelaşi tip de plantă, aşa încât sa fie multă verdeaţă, necesară pentru un aspect plăcut al aranjamentului căci florile vor fi şi ele curăţate de frunze (dacă nu sunt lalele).

 

Al patrulea pas: alegerea florilor

 

Dacă nu eşti sigur(ă) că ştii cum să combini flori de culori diferite, atunci alege o singură culoare sau numai culori reci sau numai culori calde. Deşi, ar trebui să ştii deja că, aşa cum în natură întâlneşti toate culorile grămadă şi arată formidabil, aranjamentele florale nu pot arăta rău, oricâte culori ai folosi!

 

După ce le-ai ales, taie-le codiţele ca să fie la înălţimea dorită şi îndepărtează orice crenguţă sau frunzuliţă nedorită. Şi nu uita să le numeri: sunt cu soţ sau fără soţ?

 

Al şaselea pas: aşezarea florilor

 

Întâi, poziţionează o floare în mijlocul grămezii de crenguţe verzi prima floare, apoi a doua, a treia şi aşa mai departe. Porneşti din centru, cu florile care vrei să fie centrul de greutate al compoziţiei tale: până la urmă, şi un aranjament floral este o formă de artă. Apoi, distribuie cât mai armonios şi restul florilor până când se umple vaza ori se termină florile.

 

Alte articole recomandate:

 

Aranjamente, dar nu florale

 

Murmurul colorat al florilor

 

Tot ce mai ştim despre amenajarea grădinii şi plantele de interior.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI