TIOR

Aranjamente... dar nu florale

Nimic nu este permanent. Aceasta este lecţia pe care vrea, poate, să o transmită Dietmar Voorwold, artist german care „se joacă“ cu pietre şi frunze şi creează unele dintre cele mai frumoase piese de artă temporară. Astăzi vom discuta despre aranjamente, dar nu despre aranjamente florale.

 

Dietmar Voorwold este artist, deci cu aranjamente artistice se ocupă, dar nimic nu te poate împiedica să încerci să creezi şi tu astfel de opere de artă. Totul trebuie creat cu obiecte naturale, găsite „la faţa locului“, fără nicio investiţie şi fără intenţia de a face un lucru pentru posteritate.

 

Artistul nostru german, stabilit în Scoţia, îşi lasă întotdeauna operele de artă acolo unde le-a creat, singura mărturie a existenţei lor fiind fotografiile realizate la finalul travaliului artistic. Voorwold explică: „Totul este numai pentru moment. Acest lucru este un aspect terapeutic al tipului meu de creare a artei“.

 

Pentru că Voorwold are toată încrederea în rolul terapeutic al artei sale, acesta ţine cursuri în care ajută persoanele participante să creeze şi ele acest tip de artă.

 

Dacă încerci de mai multe ori şi îţi place rezultatul, poţi să încastrezi operele tale de artă în blatul unei viitoare măsuţe de cafea. Singura problemă ar fi că vei încălca principiul efemerităţii preferate de artistul despre care tocmai ţi-am povestit. Va trebui să începi să creezi aceste piese pe un suport stabil, apoi să încerci să le aşezi în aşa fel încât să fie cât mai stabil conţinutul piesei tale de artă. Următorul pas ar fi să creezi margini şi, la final, să adaugi un „acoperiş“ din sticlă transparentă. Iată, ai creat şi o vitrină pentru opera ta de artă!

 

Totul se va fixa pe o măsuţă de cafea cât mai simplă cu ajutorul unui strat de silicon sau de prenadez, în funcţie de materialele disponibile, dar şi de tipul materialelor mesei şi vitrinei. Simplitatea mesei va pune în valoare frumuseţea operei tale de artă care va fi, în mod sigur, o piesă unicat, un lucru natural şi un lucru personal în toate sensurile posibile.

 

Pentru crearea de astfel de piese de artă ai putea folosi: frunze, pietre, scoici, bucăţi de lemn, nisip sau orice alte obiecte naturale şi care nu presupun niciun fel de investiţii; aşadar, dracii de mare, steluţele de mare, seminţele diferitelor plante, fructele deshidratate şi conurile de brad sunt, de asemenea, obiecte ce pot fi folosite într-un astfel de proiect.

 

Sursa foto: boredpanda.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI