TIOR

Anti-renovare: solutii practice pentru mansarde

Mansardele oferă un spațiu suplimentar oricărei case. Pe cât de mult ne atrage designul tavanului ușor aplecat, pe atât ne-am dori să nu creeze efectul unei camere mici și înghesuite. De aceea, am pregătit câteva idei practice pentru cei anti-renovare.

Efectul camerei spațioase

Întotdeauna ne vom dori ca spațiul din locuința noastră să fie aerisit, deschis. Iată cum putem obține o cameră mai mare fără a face renovări costisitoare. Primul pas către obținerea camerei spațioase pe care ne-o dorim este folosirea albului strălucitor pentru suprafața tavanului. O dată cu pătrunderea luminii naturale în interior, camera va căpăta un efect luminos, de spațiu deschis.

Lumină cu direcție

Oricât de importantă este lumina pentru efectul camerei spațioase, trebuie să fim atenți la ce fel de iluminat folosim. O singură lumină din tavan până în podea poate lăsa plafonul în umbră. Cum nu ne dorim acest rezultat, optăm pentru lămpi a căror lumină se propagă din podea până în tavan. Astfel, vei evita să mai întâlnești colțuri întunecate în interiorul locuinței.

Folosirea inteligentă a spațiului

În cazul unei mansarde, există zone cu înălțime mai redusă sau dimpotrivă. Planul de amenajare a mansardei ar trebui să ia în considerare acest aspect. Astfel, zonele cu înălțime normală a tavanului să fie utilizate pentru a circula dintr-un colț în altul al camerei. În schimb, zonele al căror înălțime este mai redusă, ar fi indicat să ofere spații pentru poziționarea unui pat sau a unei canapele.

Distragerea atenției

O altă modalitate, prin care poți distrage atenția de la nivelul tavanului, este utilizarea unor piese de mobilier din materiale sau culori atrăgătoare. Primul lucru pe care îl observi la intrarea în cameră poate fi o canapea, un covor colorat sau chiar un scaun strălucitor. Atragerea privirii către obiectele de pe podea creează greutate și, implicit, plafonul pare mai înalt.

Mobilier la podea

Mansarda nu necesită mobilier înalt, ci unul la podea. Astfel, creezi un spațiu de relaxare casual, cu ajutorul unei canapele poziționate direct la nivelul podelei. Acest tip de mobilier oferă momente de vizionare a unui film sau de a-ți invita prietenii în masarda proaspăt amenajată. Un covor mare, pufos, va avea un efect de relaxare ce îl va transmite întregii încăperi.

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI