Amenajarile interioare si ecologia

09-07-2013 / Blog amenajari locuinte

Deşi nu reprezintă cel mai des întâlnită combinaţie, amenajările interioare şi preocupările ecologice se încrucişează din ce în ce mai des. Populaţia este în creştere, dar nu şi dimensiunile Pământului, prin urmare trebuie să profităm cu din ce în ce mai multă grijă de resursele sale.

 

Ghivece, nu vaze

 

O dovadă de prietenie în faţa mediului este să nu rupem, călcăm, tăiem ce creşte din pământ (cu excepţia buruienilor, desigur). Prin urmare, dacă vă doriţi să aveţi flori în apartament, este recomandat să le plantaţi în ghivece şi să le aşteptaţi să îşi arate chipul, atunci când le vine vremea. Bucuria va fi cu atât mai mare cu cât ştiţi că este numai meritul dumneavoastră! Pentru plantele care nu înfloresc, puteţi întotdeauna să le decoraţi ghiveciul pentru un aspect mai vesel.

 

Calitate, nu cantitate

 

Este recomandat să vă orientaţi spre obiectele care promit să fie durabile: spatule şi linguri din bambus (sunt mai rezistente decât cele din lemn), prosoapele de hârtie cu cele din microfibră, puteţi înlocui recipientele obişnuite cu cele transparente, astfel încât să puteţi vedea ce şi unde este.

 

Lămpi solare

 

Ce vă trebuie pentru luminarea ecologică: becuri ecologice şi lămpi solare. Producătorii de astfel de obiecte au priceput deja că aceasta este direcţia spre care trebuie să ne îndreptăm, iar acum fabrică lucruri din ce în ce mai diversificate, mai de durată, mai puţin dăunătoare mediului şi în destule forme şi mărimi încât să se potrivească oricăror gusturi şi locuinţe.

 

Nimic nu se pierde, totul se transformă

 

Reciclarea este cheia unui cămin ecologic. În curând se vor specializa şi gunoierii, aşa încât să poată colecta resturile de peste zi separat, după criteriul bine cunoscut: hârtie/ metal/ plastic/ menajer. Aşadar, începeţi cu coşuri de gunoi de culori diferite; pentru amuzamentul dumneavoastră, puteţi să le desenaţi chipuri şi să le atribuiţi personalităţi diferite.

 

Resturile de lumânări nu le aruncaţi: topiţi ceara rămasă, improvizaţi un fitil şi turnaţi ceara în jurul acestuia, într-un vas din ceramică, lut ars sau sticlă. Rezultatul va fi crearea de lumânări home made. Puteţi adăuga în ceara topită câteva picături de ulei esenţial (lavandă, lămâie, mentă, eucalipt sau santal), pentru a avea lumânări parfumate.

 

Următorul pas este să refolosiţi tot ce se poate: de exemplu, din bidoanele de plastic puteţi realiza cele mai simpatice, uşoare şi prietenoase cu mediul taburete. Dacă ţineţi pasul cu lucruri de genul acesta pe internet, sigur veţi descoperi multe feluri în care gunoiul poate deveni parte a celor mai apreciate decoraţiuni pentru interiorul noii case.

 

Decoraţiuni lucrate manual

 

Refolosiţi orice obiect sau orice parte dintr-un obiect care nu este compromisă. Desigur, pentru acest lucru ar trebui să vă apucaţi de treabă înainte de a vă muta într-un apartament nou, deoarece astfel de lucruri ocupă mult timp.

 

De exemplu, puteţi confecţiona ceasuri de perete chiar dumneavoastră: puteţi opri mecanismul unui ceas a cărui carcasă s-a stricat şi puteţi construi baza unuia nou prin alăturarea de şipci colorate, pe o farfurie din ceramică, sau pe un disc de frisbee.

 

Taburetele, lăzile pentru depozitare şi măsuţele de cafea sunt următorul cel mai uşor de făcut lucru. Atâta timp cât aveţi câteva cuie, ciocan, vopsea, pensulă, o bucată de material şi câteva de lemn, posibilităţile sunt nelimitate. De exemplu, măsuţele de cafea se pot face din mosoare pentru firele de electricitate, din foste noptiere, din funduri de butoaie, din desturi de plăci de parchet, dintr-un sertar al unui dulap vechi sau din paleţi.

 

Surse foto: freshome.com, handimania.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.