Amenajari pentru indivizi scunzi

30-09-2013 / Blog amenajari locuinte

Unii dintre noi nu au mai mult decât un metru şi o speranţă, motiv pentru care mobilierul clasic nu este tocmai alegerea potrivită. Aşadar, amenajările interioare trebuie adaptate şi în înălţimii proprietarilor apartamentului.

 

„Cineva a dormit în patul meu”

 

Patul din dormitor trebuie întotdeauna să fie expresia confortului maxim. Totuşi, dacă dimensiunile patului nu necesită adjustări, restul mobilierului va avea nevoie de personalizare.

 

De exemplu, noptierele care s-ar afla de o parte şi de alta a patului ar trebuie să fie puţin mai mici, însă nu prea mici, astfel încât să nu pară disproporţionate faţă de pat. Dulapul din dormitor nu are niciun motiv să nu fie înalt până în tavan, însă dincolo de una dintre uşile şifonierului va trebui depozitată o scară pliabilă. În plus, va trebui să aveţi întotdeauna la îndemână un taburet şi să fiţi foarte buni organizatori, astfel încât să aşezaţi pe ultimul raft lucrurile pe care le veţi folosi cel mai rar.

 

Nu în ultimul rând, trebuie spus că, dacă cel care doarme într-un pat foarte mare nu este pe măsura patului său, este recomandat un surplus de pernuţe care să completeze spaţiul liber cumva.

 

„Cineva a făcut baie în cada mea”

 

În cazul unei înălţimi medii sau sub medie, recomandăm utilarea băii cu o vană, în detrimentul cabinei de duş – cabina ar necesita modificări suplimentare, însă cada nu. Desigur, puteţi întotdeauna să construiţi o cabină de duş ceva mai spaţioasă, care să încorporeze şi cada.

 

De asemenea, va trebui să alegeţi cu grijă dimensiunile chiuvetei, precum şi cele ale dulăpiorului şi oglinzii de deasupra acesteia.

 

Nu uitaţi că toate elementele din fiecare încăpere şi, deci, şi cele din baie trebuie să se potrivească între ele – atât la nivel cromatic, cât şi din perspectiva structurii, a formei şi a texturilor.

 

„Cineva a mâncat cu lingura mea”

 

Bucătăria este de obicei decorată cu mobilier realizat la comandă – nu trebuie să aveţi reţineri în a comanda ca dulapurile să fie ajustate la înălţimea potrivită, să aibă compartimentele exact aşa cum le doriţi şi ca cele înalte să aibă jos destul loc pentru un scăunel cu minimum o treaptă.

 

Utilaţi-vă bucătăria cu vesela potrivită şi decoraţi-o astfel încât toate instrumentele să vă fie la îndemână – cu rafturi, agăţători, lămpi şi lustre cu înălţimi ajustabile sau fixe, dar dispuse corespunzător.

 

Cineva... nu ajunge la ultimul raft

 

Dacă dumneavoastră aveţi înălţimea medie sau peste medie, dar aveţi în familie o persoană care nu a vrut să crească sau un junior, va trebui ca atunci când amenajaţi un apartament nou sau o casă nouă să ţineţi cont de înălţimile celor care vor locui împreună cu dumneavoastră în acest cămin.

 

Scaune personalizate – pentru că toată lumea trebuie să stea confortabil la masă. Acestea trebuie să aibă fie stinghii care să îşi ajute proprietarii să se cocoţe pe ele, fie să aibă înălţimi reduse, iar masa să fie „asortată”.

 

Scaune în trepte, care să vă ajute să ajungeţi la rafturile mai înalte – deşi de obicei acolo sunt aşezate cel mai sus obiectele folosite mai rar sau numai câte un sezon pe an, din când în când, acele spaţii trebuie curăţate periodic, iar acele obiecte folosite la rândul lor...

 

Întotdeauna să existe la îndemână o scară destul de înaltă şi destul de uşoară, care să permită oricărui membru al familiei dumneavoastră să ajungă la ultimul raft al bibliotecii sau să şteargă praful de deasupra dulapurilor.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.