TIOR

Amenajari interioare pentru oameni grabiti

Unii oameni pur şi simplu au un stil de viaţă care necesită un ritm alert. Amenajările interioare trebuie să fie adaptate stilului de viaţă al fiecărui proprietar de apartament, iar pentru acest lucru trebuie să alegeţi cu grijă atât mobilierul, cât şi decoraţiunile şi obiectele pentru depozitare.

 

Depozitare organizată

 

Mobilierul trebuie să aibă suprafeţe cât mai simple şi mai bine finisate, dar şi cât mai puţine colţuri. Desigur, dincolo de acele suprafeţe perfecte trebuie să se afle multe rafturi şi multe sertare care să faciliteze depozitarea ordonată a obiectelor personale: haine, încălţăminte, cosmetice, documente, veselă şi aşa mai departe.

 

Fiecare categorie trebuie să aibă un loc foarte bine stabilit, astfel încât să găsiţi în cel mai scurt timp obiectul de care aveţi nevoie.

 

Cu ustensilele la îndemână

 

Printre altele, accesoriile, instrumentele pentru gătit şi încălţămintea sunt produse pe care trebuie să le reperaţi cu uşurinţă. Prin urmarea, acestea trebuie depozitate în dulapuri cu uşi transparente, în rafturi cu agăţători (uşile vor fi suprimate), cratiţele şi spatulele atârnate în etajere speciale cu agătători, iar pălăriile şi eşarfele agăţate în cuier. Totul trebuie să fie cât mai accesibil şi cât mai bine păstrat şi ferit de praf şi de factori externi dăunători.

 

Containere transparente

 

Orice obiect de dimensiuni mici, cum sunt bijuteriile, lenjeria intimă şi condimentele, va trebuie să fie depozitat în cutii, sertare, suporturi şi borcane transparente. Acestea pot fi din sticlă transparentă, colorată sau nu, din pânze metalice ori din material textul cu orificii care să permită vizualizarea obiectelor fără a deschide recipientul propriu-zis. De exemplu, produsele perisabile (condimente, făinuri, alte alimente de bază) trebuie păstrate în borcane cu dimensiuni corespunzătoare, închise etanş, însă transparente şi fără filet.

 

Mobilier simplu, accesorii deosebite

 

Patul, canapelele, fotoliile, scaunele, dulapurile trebuie alese dintre cele mai simple modele, iar frumuseţea lor va sta în păturici, huse, pernuţe decorative şi autocolante care vor da culoare, vor imprima încăperii un aer dinamic şi vesel, care poate fi schimbat cu uşurinţă, prin înlocuirea acestora. Nu uitaţi că scopul principal al mobilierului din noua locuinţă este să sporească factorul de confort şi să vă uşureze acţiunile de zi cu zi.

 

Culorile puternice nu trebuie să lipsească din casa dumneavoastră, aveţi nevoie de nuanţe tonice, care să vă insufle energie pentru a vă desfăşura cu bună voie şi dinamism toate activităţile de peste zi.

 

Decoraţiunile – aspect atent plănuit, realitatea... nu

 

Aşa cum am punctat şi cu alte ocazii, detaliile contează foarte mult. Doar pentru că sunteţi tot timpul în grabă nu înseamnă că, atunci când primiţi vizite sau în oricare alt moment din zi sau din săptămână, casa dumneavoastră trebuie să aibă un aspect banal, fără culoare, fără energie, fără personalitate. Nu poate fi vorba despre aşa ceva!

 

Chiar dacă preferaţi simplitatea, decoraţiunile nu pot lipsi. Vor fi mai puţine şi în culori mai cuminţi, însă nu pot lipsi: tablouri, veioze, oglinzi, covoraşe, vase sau ghivece cu flori şi alte astfel de obiecte care nu reprezintă o necesitate decât din punct de vedere estetic îşi pot găsi locul în orice încăpere a noii dumneavoastră case.

 

Nu trebuie să le aşezaţi simetric, să le aşezaţi la milimetru unul de celălalt sau să facă parte dintr-un set. Aşezaţi-le aşa cum vă mână intuiţia, iar peste un timp rearanjaţi-le după cum vi se pare că se potrivesc mai bine – dacă sunt colorate şi au minimum un element comun (un motiv vegetal, o nuanţă, o anumită formă) este de ajuns pentru a crea acea impresie de „acasă” şi de locuinţă decorată de un profesionist în acelaşi timp.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI