Amenajari interioare inspirate de...

23-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Casa ta va fi cu adevărat a ta nu atunci când îţi este numele pe contractul de cumpărare, ci după ce îţi laşi amprenta în interiorul acestei locuinţe. Am mai discutat despre transformarea unei case într-un cămin, iar de data aceasta vom reveni asupra acestei idei, nuanţând puţin totul.

 

Şi vom reveni şi asupra titlului, transformându-l într-o sugestie ceva mai bine definită: amenajează interiorul casei tale şi foloseşte ca inspiraţie lucrurile care te-au transformat în omul care eşti. Între acestea se pot număra colecţiile de jucării vintage (sau orice altă colecţie ai strâns de-a lungul vremii), benzile desenate, obiectele vintage şi aşa mai departe. Defineşte-ţi pasiunea şi urmeaz-o.

 

Tablouri rezonante

 

Există foarte mulţi artişti urbani pasionaţi de benzile desenate care ar putea să îţi deseneze tablouri cu personajele tale preferate. Bineînţeles, dacă nu eşti dintre cei care admiră benzile desenate şi valoarea artistică a acestora nici nu te inspiră, nici nu te impresionează în niciun fel, poţi ruga aceşti oameni (sau îţi poţi crea chiar tu, dacă ai un dram de talent) tablouri cu orice altceva este semnificativ pentru tine.

 

Comori vechi, dar nu şi prăfuite

 

Cu toţii avem tot felul de lucruri pe care le-am păstrat sau le-am colecţionat de-a lungul vremii. Acestea sunt adevărate comori, chiar dacă nu au valoare economică, ci numai valoare sentimentală... De fapt, acestea sunt comorile, nu obiectele scumpe. Trecând peste escapada filosofică, vom ajunge la această simplă recomandare: expune-ţi comorile, indiferent de categoria cărora aparţin. Ai grijă de ele, curăţă-le, întreţine-le, dar nu le lăsa niciodată să adune praf şi pânze de păianjen într-un ungher uitat de lume.

 

Aminteşte-ţi şi despre articolul nostru în care îţi scriam despre păstrarea şi etalarea colecţiilor. Chiar dacă acestea sunt de diferite tipuri şi dimensiuni (în funcţie de obiectele colecţionate), tot vei găsi măcar o reţetă de conservare şi un soi de expoziţie care să te avantajeze.

 

Galerie foto personală

 

Pozele... pardon, fotografiile vor avea, probabil, întotdeauna un rol important în inima şi în casa oricărui om. De ce nu ai realiza o galerie foto cu toate fotografiile personale de însemnătate? Şi ce dacă acum nu mai sunt "la modă" fotografiile pe film? Există imprimante de tot soiul, aşa că vei putea imprima şi înrăma sau presa orice fotografie îţi place. Poţi chiar să alcătuieşti un fel de arbore genealogic cu acestea sau un soi de Curriculum Vitae.

 

Decoraţiuni handmade din orice

 

Mmmm... da, ORICE! Din coperţile unei cărţi vechi, dintr-o imagine dintr-o revistă de benzi desenate, din cartonul unei cutii de dulciuri legendare, dintr-un colaj de ambalaje de gumă de mestecat colecţionate de când aveai 7 ani, din obiecte vechi... trebuie doar puţină imaginaţie şi puţină îndemânare. Iar dacă simţi că te împotmoleşti, atotputernicul internet va avea, cu siguranţă, un tutorial interesant pentru tine.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.