Amenajari interioare cu gunoaie

03-12-2013 / Blog amenajari locuinte
Reciclează, reciclează, reciclează! Refolosește orice componentă, orice rest de material, orice piesă veche de mobilier pentru crearea unei locuințe chic. Gândește-te de două ori înainte să arunci lucrurile la gunoi și nu ezita când cineva cunoscut aruncă un obiect în care tu vezi potențial. Vorba cu "gunoiul tău poate fi averea altuia" funcționează și în revers, iar uneori are un sens foarte literal. 
 
Invitație la relaxare 
 
O măsuță de cafea nouă îți stârnește câte un oftat de fiecare dată când apare o pată nouă, de fiecare dată când pisica își ascute gheruțele pe marginea ei, de fiecare dată când un invitat nou își pune picioarele pe ea. 
 
Reciclează ușa unui dulap vechi sau una dintre părțile lăzii în care bunica ta ținea mălaiul. Atașează-i piciorușe cu sau fără rotițe. Astfel, dacă se va păta, noile urme nu vor face decât să întregească aspectul vintage și te vei putea bucura de momentele libere, petrecute alături de cei dragi, fără să te mai îngrijorezi de starea mobilierului. 
 
Măsuțe transparente cu povești consistente 
 
La fel de ușor ar fi să creezi o măsuța de cafea dintr-o ușă veche sau dintr-o fereastră. Nu arunca nicio parte din tâmplărie, nici chiar balamalele, clanțele sau mânerele ferestrelor. Poți înlocui picioarele clasice cu laterale pline, care să asigure echilibrul fostei ușii – echilibrul noii măsuțe de cafea. 
 
Acum poți sparge gheața în discuții cu părinții partenerului de viață prin povești despre cum ai creat noua piesă de mobilier, un istoric al acesteia sau orice amintire te leagă de fostul scop al bucăților acelora de lemn și sticlă unite laolaltă. 
 
Vitralii învechite 
 
Poți crea un perete despărțitor, care să delimiteze biroul de living sau zona de joacă a copiilor de zona de conversații a părinților, permițând în același timp contactul vizual cu cei mici și cu invitații.  Cum? Destul de ușor: mai multe ferestre mici vechi, lipite una de cealaltă. Le poți vopsi din nou, poți desena pe sticla transparentă câteva modele sau le poți lăsa în forma lor brută, pentru un aspect oldies. Totul depinde de gusturile tale și de stilul în care ai amenajat restul încăperii. 
 
Masă de toaletă în stil western  
 
Cine a zis că masca pentru chiuveta de la baie trebuie să fie din marmură ori din plastic? Sau cine a zis că trebuie să te lipsești de ea? Pentru că oricine ar fi zis nu are dreptate, noi îți propunem să înlocuiești o mască banală de chiuvetă cu fosta comodă, recondiționată. 
 
Astfel, vei câștiga spațiu de depozitare pentru baie și vei oferi întregii încăperi un plus de stil. Poți încerca să o vopsești gradat, să îi faci diferite modele ori să o lași simplă și să adaugi mici decorațiuni care să i se potrivească. 
 
Un bar atipic pentru serile reci 
 
Când este prea frig afară pentru a-ți mai dori să ieși, ar fi ideal să ai un bar în living. Și cine te oprește? "Fură" unul dintre butoaiele de la bunici, spală-l bine, decupează-l, finisează-l, lăcuiește-l, construiește-i rafturi și umple-l cu băuturile preferate. 
 
Acum livingul tău poate deveni pub-ul preferat al tău, al familiei tale și al prietenilor tăi. Încurajează-ți vizitatorii să contribuie la stocul de băuturi, astfel încât să aveți cu toții cât mai multe variante și să nu trebuiască să dați fuga la magazin în toiul ninsorii. 
 
Sursa foto: Houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.