TIOR

Amenajarea unui atelier acasa

Dacă nici acasă nu poţi munci în largul tău şi din toată inima, atunci unde? Şi nu vorbim despre lucrul plictisitor la birou, ci despre lucrul oamenilor creativi, care au nevoie de ateliere după chipul şi asemănarea lor pentru a-şi putea urma pasiunile şi talentele. Desigur, există şi persoane ce reprezintă ambele tipuri de muncitori.

 

O verandă închisă

 

Veranda este unul dintre cele mai bune locuri unde să îţi amenajezi atelierul: veranda sau balconul, în cazul în care locuieşti la apartament. De ce?

 

Este simplu: de obicei, acest spaţiu nu este folosit la potenţialul maximum. Aici ai suficientă linişte (de regulă traficul este mai intens în interiorul locuinţei sau în exteriorul acesteia, nu în zone precum veranda sau balcon), ai parte de priveliştile pe care ţi le alegi şi beneficiezi de lumina naturală ale cărei avantaje nu mai trebuie discutate, nu-i aşa?

 

Un pod optimizat

 

Podul este adesea ocupat cu vechituri de care nu te poţi despărţi, dar care nu mai au nici valoare sentimentală (căci nu îţi aminteşti de unde sau de la cine le ai), nici valoare economică şi nici nu le vei mai folosi vreodată. Fă curat aici şi optimizează spaţiul acesta pentru exploatarea talentelor şi abilităţilor tale.

 

O jumătate de garaj

 

Garajul este pentru maşină? Perfect! Dar nu ne spune că nu îţi rămâne suficient spaţiu pentru a-ţi fixa o masă de lucru, o sursă de lumină şi suprafeţele de lucru, în funcţie de hobby-urile tale! Te poţi inspira din imaginile din galeria foto, din articole mai vechi despre amenajarea garajului sau din articolele de aici despre amenajarea birourilor, pentru a găsi mai multe idei de optimizare a spaţiului şi de accesorizare a zonei pentru a mări potenţialul creator.

 

O baracă bine dotată şi luminată

 

Dacă locuieşti la casă sau chiar dacă locuieşti la apartament, poate ai suficient spaţiu în vreo grădină, aşa încât să poţi construi aici o baracă din lemn sau din sticlă, bine aerisită şi bine luminată unde să îţi poţi aduce toate materialele şi instrumentele de care ai nevoie şi unde să poţi lucra în linişte la orice te împlineşte pe tine.

 

Creativitate oriunde în casă

 

Lucrează acolo unde găseşti suficient spaţiu pentru a-ţi întinde instrumentele de lucru necesare exprimării ideilor tale prin modalitatea ta de exprimare: pictură, desen (în tuş, în cărbune, în cerneală etc), sculptură, papier-mâché, colaj, olărit etc.

 

Poţi să îţi amenajezi biroul sau atelierul în subsol, la demisol, într-o debara, într-un colţ de bucătărie, de living sau de dormitor, în funcţie de ce anume lucrezi şi ce materiale foloseşti, precum şi de cât spaţiu ai nevoie sau cât de multă mizerie se face când lucrezi.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI