Alti proprietari spun ca...

21-04-2015 / Blog amenajari locuinte

Dacă ai o locuinţă nouă, probabil că deja ai cerut diferite opinii cunoscuţilor tăi despre amenajările interioare. Uneori, este chiar mai constructiv să primeşti opinia unui străin. Aşadar, iată ce spun alţi proprietari...

 

Orice spaţiu poate deveni acasă.

 

„Doar pentru că sunt mică nu înseamnă că nu pot să cresc”, zice Vina Lustado, în numele casei sale.

 

În străinatate este aproape o modă să locuieşti în case mici, unde în 14 metri pătraţi ai baie cu duş, bucătărie, sufragerie şi dormitor. Cum este posibil ca o familie să trăiască aici? Dacă nu ai aşteptări foarte mari şi organizezi foarte eficient totul, poţi trăi în orice spaţiu. Important este să îl personalizezi aşa încât să te simţi acasă şi să nu vrei o familie foarte mare.

 

Natura te inspiră.

 

„Cumva, dacă aş putea să iau o pauză şi să privesc păsările, aş putea pune totul în perspectivă”, zice Sharon Sorenson.

 

Şi noi am punctat cu alte ocazii, natura este o bună sursă de inspiraţie pentru amenajările interioare. Aşadar, cântecul păsărilor, vuietul vântului printre frunze, aranjamentele florale din grădini – totul te poate inspira pentru a-ţi amenaja casa într-un stil echilibrat, calm, relaxant. De altfel, câteva momente de meditaţie în care observi natura poate oferi claritate asupra oricărui gând pe care îl ai , nu te priva de acest tip de terapie gratuită.

 

Amenajează-ţi locuinţa în funcţie de orientarea geografică.

 

Nu se potriveşte orice stil oricărei locuinţe. De exemplu, unei locuinţe orientate spre Nord nu s-ar potrivi un stil neutru şi nici un decor cu prea mult alb. Sigur, vei avea nevoie de corpuri de iluminat pentru a compensa lumina directă a soarelui în casa ta, dar vei avea nevoie şi de multe elemente de decor în culori calde.

 

Astfel, culorile deschise şi, eventual, culorile reci trebuie folosite în special în camere unde din când în când mai bate soarele sau în camere ce se deschid direct către o grădină sau o terasă.

 

Kimberly Collins Jermain explică: „Culoarea albă, totuşi, nu s-ar potrivi într-o sufragerie orientată spre Nord. (...) Albul este asociat vizual cu zăpadă şi gheaţa de dincolo de ferestre, iar impresia vizuală ar fi una rece”.

 

Joacă-te cu orice culoare, dar cu grijă.

 

Yanic Simard spune: „Secretul pentru a nu da greş niciodată este să creezi o paletă complementară... să laşi o culoare primară să domine într-o nuanţă cât mai estompată, presărând vizibil cu o nuanţă intensă, de preferat în doze mici şi în diferite modele”.

 

A se observa ultima imagine, unde pereţii sunt de un verde pastelat, iar portocaliul este intens şi se regăseşte în mai multe elemente de decor: covor, conturul şemineului, în tapiseria fotoliului si canapelei, în husa pernuţelor decorative şi aşa mai departe.

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea locuinţei vei găsi aici

 

Sursa: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.