TIOR

Alternative pentru gardul clasic al bunicilor – partea I

În timp ce în alte țări se poartă fără, casele de la noi beneficiază de garduri ce înconjoară casa. În cele ce urmează vom alege alternative pentru clasicul gard din lemn, pe care îl asociem curții bunicilor. Poți obține, astfel, soluții personalizate pentru locuința ta.

Altfel de gard

La intrarea în curtea casei, vedem adesea garduri din lemn, fier sau cărămidă. Rolul principal al „barierei” dintre interiorul și exteriorul curții este de apărare. Atunci când intervine și o dorință de creare a unui peisaj contemporan, ideal ar fi să te orientezi către o altfel de apărătoare ce va înconjura întreaga locuință sau doar va separa grădina de restul curții.

Design șerpuit

Un gard în formă șerpuită, compus din lamele de oțel, oferă un design atrăgător amenajării exterioare a locuinței. Acesta poate reprezenta acel tip de gard altfel, aducător de personalitate și idei decorative moderne. Se potrivește unui cadru din interiorul curții, ce poate separa spații cu utilități diferite.

Gard mixt

Alăturarea de sticlă, oțel și lemn creează un design unitar. Acest tip de gard mixt încorporează trei materiale diferite, însă toate respectă același model și direcție a liniilor de design. Panourile de sticlă securizată oferă intimitate. Un alt avantaj constă în obținerea unui gard luminat și colorat pe timp de noapte. Cu ajutorul unui sistem de iluminat, poți obține ambientul potrivit stării tale de spirit.

Improvizație cu stil

Ideile de amenajare a gardului nu trebuie să respecte reguli stricte, atâta vreme cât improvizația poate fi realizată cu stil. Pentru aceasta, ai nevoie de materiale care, alăturate, să ofere un design original atât în interiorul, cât și în exteriorul curții. Cu ajutorul unor panouri de sârmă, poți obține un aspect industrial, însă totul depinde mai ales de obiectele și materialele pe care le vei atașa acestora. Optează pentru frânghii și crengi a căror combinație finală va rezulta un gard cât se poate de organic.

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI