TIOR

Alegerea culorilor pentru interiorul locuintei

Când alegi culorile pentru amenajarea locuinţei tale, mai ales atunci când te muţi într-o locuinţă nouă, este nevoie de multă atenţie pentru detalii şi de gândire în perspectivă. Înainte de a te apuca să zugrăveşti şi să colorezi fiecare cameră în parte va trebui să analizezi spaţiile pe care le ai de decorat şi să alegi cele mai bune variante pentru fiecare încăpere.

 

În primul rând, trebuie să ştii că o cameră poate fi colorată fie prin zugrăvirea sau decorarea pereţilor, fie prin alegerea unui mobilier colorat sau a unor accesorii (perdele, covoare, tablouri, cuverturi) colorate.

 

În al doilea rând, va trebui să ţii cont de preferinţele locuitorilor casei de decorat şi de funcţionalitatea fiecărui spaţiu: dormitorul trebuie să aibă un aer calm şi liniştitor, bucătăria trebuie să fie caldă şi primitoare, sufrageria trebuie să fie energică şi prietenoasă, camera copiilor trebuie să fie echilibrată şi creativă, sala de baie trebuie să fie revigorantă şi relaxantă şi tot aşa mai departe.

 

Cunoaşterea interiorului

 

Este foarte important să îţi cunoşti locuinţa şi să o analizezi de-a lungul unei zile pentru a vedea cum este casa luminată de soare în timpul circuitului acestuia. În funcţie de cum se propagă lumina solară, vei alege şi poziţiile corpurilor de iluminat, şi culorile pe care să le foloseşti în interiorul locuinţei tale. De asemenea, vei şti unde să poziţionezi tablourile pentru efecte estetice maxime şi ce fel de accesorii pentru ferestre să alegi.

 

Locuri pentru vopsea

 

După ce îţi analizezi cu atenţie locuinţa, va trebui să stabileşti care zone vor fi zugrăvite şi care nu, dacă vopseşti toţi pereţii la fel, dacă zugrăveşti şi tavanul sau nu, dacă vei avea desene pe pereţi sau nu şi aşa mai departe. Decorarea pereţilor poate fi un proces foarte complex, mai ales dacă iei în considerare folosirea tapetului pe diferite porţiuni de perete sau a altor decoraţiuni.

 

Tipuri de culoare

 

Când alegi vopseaua pentru pereţii interiori, în funcţie de stilul de amenajări interioare ales şi în funcţie de luminozitatea locuinţei, vei stabili dacă pentru zugrăvirea pereţilor vei alege o vopsea mată, poroasă sau lucioasă sau dacă vei folosi mai multe tipuri de vopsea pentru obţinerea diferitelor texturi sau modele.

 

Am încercat să îţi oferim modele cât mai diverse privind texturile pe care le pot avea vopselele, pentru a-ţi fi cât mai uşor să o alegi pe cea potrivită pentru locuinţa ta. Pentru mai multe recomandări privind amenajările locuinţelor, click aici. În plus, aici vei găsi mai multe sugestii pentru decorarea pereţilor.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, yeshomedesign.com, picusdemo9.com, foto-designa.ru, enzamobilyamodelleri.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI