TIOR

Alege culorile potrivite pentru un interior impresionant

Vom discuta despre alegerea culorilor pentru amenajări interioare, căci acesta este unul dintre paşii principali pentru a putea începe amenajarea unei locuinţe. Despre importanţa culorilor am mai discutat şi în articole antecedente şi, de altfel, rolul acestora poate fi cu uşurinţă observat atunci când intri în contact cu ele.

 

Pentru ca această idee să fie mai bine înţeleasă, imaginează-ţi cum te-ai simţi într-o cameră decorată numai în albastru, apoi imaginează-ţi efectul pe care l-ar avea asupra dispoziţiei tale o cameră portocalie sau galbenă.

 

Ce atmosferă îţi doreşti acasă?

 

În funcţie de personalitatea ta şi de tipul de activităţi pe care le întreţii de-a lungul zilei, vei alege ca acasă atmosfera care te întâmpină să fie una bombastică (o casă plină de culori şi de ornamente) sau una calmă, realizată cu ajutorul culorilor cuminţi, calme: culori neutre, pasteluri şi nonculori, dar şi limitându-ţi numărul şi volumul ornamentelor.

 

Simplu sau complex?

 

Vrei multicolor sau camere decorate cu nonculori sau culori neutre şi numai câteva puncte colorate? Totul depinde de cât de multă energie vrei să transmită fiecare cameră în parte şi de personalitatea ta. Dacă analizezi imaginile din galeria foto, vei vedea că în unele camere predomină o singură culoare (uneori, cu nuanţele sale), iar în alte camere curcubeul este personajul principal.

 

Aşadar, cum preferi? Simplu sau complex? O singură culoare sau o ploaie de culori?

 

Desigur, în funcţie de culoarea sau culorile pe care le alegi va trebui să încerci să armonizezi elementele din fiecare încăpere, dar şi să te documentezi în privinţa corpurilor de iluminat. Va trebui să vezi cum ar fi cel mai bine să poziţionezi corpurile de iluminat, câte să fie şi cât de voluminoase. Totodată va trebui să iei în considerare şi modul în care se propagă lumina naturală (dacă este cazul).

 

Gândeşte totul la scară mare.

 

Nu alege piesă cu piesă, ci porneşte design-ul fiecărei camere în parte de la energia pe care vrei să o emane. Şi vei reveni la primul subpunct: atmosferă calmă, atmosferă energică, atmosferă sobră sau atmosferă jucăuşă? Desigur, înainte de a trece la fapte va trebui să ai un plan pentru design şi paleta cromatică, măcar unul schiţat.

 

Cum creezi unitatea într-o cameră?

 

Dacă vei opta pentru o paletă complexă de culori, va trebui să le şi armonizezi cumva şi să le ajuţi să arate bine împreună. În acest sens sunt recomandate nonculorile şi culorile neutre: culorile lemnului natural, nuanţe de gri, bej, crem etc.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI