TIOR

Alb si rosu – ordonat si jucaus

Am discutat de curând despre amenajarea locuinţei în alb şi negru, pentru a oferi un aspect clasic locuinţei tale. Dar dacă nu ţi se potriveşte nici clasic, nici nonconformist? În acest caz poţi alege o locuinţă amenajată în culori neutre, dar cu decoraţiuni cât mai colorate, aşa cum recomandam într-un articol anterior, sau te poţi orienta către o casă în alb şi...ceva.

 

Astăzi îţi recomandăm asocierea alb-roşu, deoarece roşul este o culoare îndrăzneaţă şi puternică, însă fiind una dintre culorile primordiale poate fi cu uşurinţă acceptată de majoritatea persoanelor. Acceptarea unei culori atât de puternice va fi cu atât mai uşoară cu cât vei alege proporţiile şi nuanţele potrivite. Vei observa că în camera pe care o vom prezenta nuanţa este roşu purpuriu, însă tu poţi opta pentru o altă nuanţă dacă aceasta nu te „coafează”.

 

Obiecte artistice şi îndrăzneţe

 

Nu lăsa culoarea să construiască întregul spectacol estetic al camerei, ci alege şi ornamente, decoraţiuni, accesorii deosebite. Acestea trebuie să fie, în primul rând, utile, şi abia în al doilea rând plăcute şi asortate decorului.

 

Ornamentele pot fi vaze, ghivece, pernuţe decorative, covoare, sculpturi, tăvi, veioze şi aşa mai departe. Imaginile din galeria foto poate te vor inspira, dar nu le lăsa sub nicio formă să te limiteze.

 

Totul cu măsură

 

Nu poţi vedea în fiecare zi o cameră decorată integral cu roşu, căci îţi vor obosi imediat ochii şi vei începe să deteşti această culoare atât de frumoasă. În unele culturi, roşul este culoarea regalităţii, însă chiar şi în cazul pelerinei regelui se foloseşte şi un strop de alb, pentru contur şi temperare. Aşadar, în camera ta decorată cu roşu nu are de ce să fie altfel: adaugă şi mult alb care să echilibreze decorul.

 

De exemplu, alege canapeaua si fotoliile roşii, dulapurile şi pereţii albi, apoi parchetul în culoarea lemnului natural şi restul ţesăturilor (tapiseria scaunelor şi taburetelor, perdelele, covoraşele) pot fi cu imprimeu cu alb şi roşu.

 

Nuanţa potrivită de roşu

 

Aşa cum notam şi puţin mai sus, trebuie să alegi nuanţa potrivită, iar acest lucru este valabil pentru orice altă culoare, nu numai pentru roşu. Poţi alege purpuriu, roşu rubin, roşu cărămiziu, roşu închis etc. Important este să conştientizezi variaţiile nuanţei alese în funcţie de propagarea luminii, de intensitatea luminii artifiale şi de aşezarea mobilierului faţă de sursele de lumină (ferestre şi corpuri de iluminat).

 

Elemente naturale

 

Obiectele transparente şi cele din lemn nu trebuie să lipsească, deoarece ele fac o cameră să aibă un aer relaxat, confortabil. De asemenea, ar fi bine să iei în considerare adăugarea unui ghiveci cu planta preferată sau a unei vaze cu flori proaspete.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI