TIOR

Alb si curcubeie

Alb înseamnă simplitate, stil clasic, lumină şi chiar eleganţă. Nu ai cum să dai greş cu alb. Totuşi, unele locuinţe au nevoie de încă ceva: de un curcubeu. Şi, pentru că există mai multe modalităţi în care poţi aduce curcubeul în interiorul locuinţei tale, noi ne-am propus să îţi oferim câteva sugestii pentru amenajarea locuinţei cu unul sau mai multe curcubeie.

 

Se spune că la capetele curcubeielor există câte o comoară. În cazul amenajărilor interioare, este mai important felul în care îţi faci casa să zâmbească utilizând obiecte în culorile curcubeului.

 

Găseşte tentele potrivite.

 

Culorile curcubeului sunt percepute diferit de diferitele culturi. Aşadar, dacă nu sunt văzute aceleaşi culori, pot diferi câte puţin şi nuanţele culorilor respective. Poţi adapta „regulile” curcubeului în aşa fel încât să se potrivească gusturile tale şi ale celor ce vor locui sub acelaşi acoperiş.

 

În plus, culorile se pot regăsi în obiecte de decor, în plante proaspete, în obiecte de artă sau în... lumină. Nu este o idee deloc rea ca într-o locuinţă să existe şi corpuri de iluminat cu bulbi coloraţi, pentru a completa atmosfera pe care vrei să o creezi la un moment dat.

 

Accentuează cu obiecte de artă.

 

Artă contemporană, artă urbană sau artă clasică, tablouri sau sculpturi – tu alegi care anume vor fi modalităţile în care aduci curcubeul în interiorul locuinţei tale. A doua imagine din galeria foto îţi va demonstra că arată foarte bine o piesă de artă multicoloră, chiar şi atunci când decorul general este dominat de alb, nuanţe neutre şi culori metalice.

 

Alege un curcubeu mic.

 

Nici măcar nu este nevoie de ceva foarte vizibil sau poziţionat undeva la vedere. Scopul curcubeului din casă este să îţi aducă un zâmbet pe buze atunci când te aştepţi mai puţin. De exemplu, poţi alege covorul de la baie în culorile vesele ale curcubeului. Ori, pentru un curcubeu şi mai discret, poţi decora locuinţa cu un accesoriu mai puţin vizibil, aşa cum este cuierul din a treia imagine din galeria foto.

 

Te poţi mulţumi şi cu pasteluri.

 

Nimeni nu spune că dacă vrei curcubeul în casă trebuie să îl realizezi din cele mai intense culori. Ba, mai mult, dacă urmezi modelul natural, vei vedea că cel mai adesea acesta este mai degrabă şters, estompat. Aşadar, reconstituirea curcubeului va fi cu atât mai verosimilă şi, poate, mai apreciată, cu cât este imitat mai bine aspectul unui curcubeu natural.

 

Pastelurile sunt o alegere foarte bună pentru crearea unui curcubeu în interiorul locuinţei. Important este să fie prezente nuanţele pastelate ale tuturor culorilor curcubeului (rogvaiv – roşu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet).

 

Pune-l pe rafturi.

 

Unii îşi organizează obiectele de pe rafturile dulapurilor în ordinea alfabetică, în ordinea cronologică, în funcţie de posesorul fiecărui obiect în parte şi aşa mai departe. Tu ai putea să organizezi lucrurile pe rafturi (chiar şi cărţile din bibliotecă) în ordinea culorilor, aşa încât să se întindă un curcubeu cât de mic şi pe rafturile din casa ta.

 

De altfel, curcubeul aşezat pe rafturi poate fi în orice cameră din casă, în funcţie de ce anume aşezi pe acele rafturi: borcănele cu condimente în bucătărie, recipiente cu sare de baie sau geluri de duş în baie, cărţi în living, cărţi sau jucării în camera copilului, diferite figurine în dormitoare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI